Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin valvoo joukkueensa treenaamista ns. etänä ja harjoituspäiväkirjojen parissa. Hän kertoi Ässien poikkeustilanteen harjoittelusta Liiga-podcastissa.

– Ohjelmien tekeminen ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä. Pelaajat harjoittelevat omatoimisesti, mutta kysymys on siitä, että ajankohta on outo, kun omatoiminen jakso alkoi heti kauden jälkeen. Tässä on ammatillisesti meille kaikille oppimista ja pelaajille näytön paikka ja luottamuksen osoitus. Pitää pystyä ohjeistamaan oikeita asioita, kun asioita päivitetään päivä- ja viikkotasolla. Pelaajat ovat raportoineet hienosti harjoituspäiväkirjaan, jota he toimittavat fysiikkavalmentajille ja meille muille valmentajille. Sitä vastuunottoa on ollut hienoa seurata.

Selinin hiljattainen liittyminen Leijoniin oli kiinni siitä, että Selinillä oli takana jo yksi kausi Ässissä. Vuosi sitten yhteydenoton jälkeiset harkinnat olisivat olleet pidempiä, jos Leijonien valmennusjohto olisi silloin pyytänyt Seliniä mukaan.

– Se olisi mennyt tiukempaan harkintaan. Se kiinnostaa, koska se on upea paikka kehittyä lähellä kansainvälistä kiekkoa ja olla tukena leijonaelämässä ja MM-kisaprojekteissa. Kun minut siihen haluttiin, oli se hieno juttu. Nyt se on ainakin selkeämpää ja oli helpompaa antaa nopeampi vastaus kuin vuosi sitten.

Lähde: Liiga.fi ja Liiga-podcast