NHL-kauden alku lähestyy, mutta viime kaudella sarjassa pelanneista suomalaisista osa on vielä ilman sopimusta: kaiken kaikkiaan viisi.

Heistä ainakin maalivahti Karri Rämölle ja Lauri Korpikoskelle pitäisi olla runsaasti kysyntää, ainakin jos uskominen on Kiekkoraamattunakin tunnettua The Hockey News -lehteä. THN:n teki sivuilleen listauksen kymmenestä NHL:ssä pelanneesta pelaajasta, jotka kelpaisivat vahvistamaan mitä tahansa taalajäiden seuraa. Listalle mahtuivat Rämö ja Korpikoski.

Myös hyökkääjä Tuomo Ruutu, maalivahti Joni Ortio ja puolustaja Rasmus Ristolainen ovat ilman sopimusta.

– Edmonton Oilersille viime kaudella tehdyillä kymmenellä maalilla ja 12 syötöllä Korpikoski vaikuttaa olevan tehokas kolmos -tai neloskentän laituri, jolla on hyökkäysvoimaa. Hän pelaa Suomelle maailmancupissa, joten hänellä on mahdollisuus todistaa potentiaalinsa siellä, THN:n toimittaja Justin Dickie kirjoittaa Korpikoskesta.

Rämöä Dickie kuvailee listauksessa seuraavasti:

– Suomalaisella oli ylä -ja alamäkikausi Calgary Flamesissa, mutta hänen 37 pelattua otteluaan päätyivät normaalilukemiin (2,63 päätöskeskiarvo, 90,9 torjuntaprosentti). Hän voi olla luotettava varaveskari tai aloittava molari.

Koko listauksen voit katsoa täältä.