Arvostettu jääkiekkolehti, Kiekkoraamattunakin tunnettu The Hockey News on listannut vuoden 2016 parhaat jääkiekkoilijat.

Listalta löytyy vain yksi suomalainen, Winnipeg Jetsin 18-vuotias maalipyssy Patrik Laine, jolle debyyttikausi NHL:ssä on ollut sensaatiomainen. Tamperelainen on ollut sarjan alusta asti maalitilaston kärkisijoilla.

The Hockey News ei suinkaan vain tehnyt yksinkertaista listausta, vaan perusteli kattavasti kunkin pelaajan valintaa.

Näin lehti perusteli Laineen löytymistä rankingin viimeiseltä sijalta:

– Ensikertalaisen laittaminen listalle voi vaikuttaa hiukan oudolta, mutta ei silloin kun tulokkaalla on sellaiset suositukset kuin Laineella. Hänellä oli ikimuistoinen vuosi takanaan jo ennen kuin hänet varattiin Winnipeg Jetsiin toisena varaustilaisuudessa kesällä. Hän aloitti vuoden 2016 auttamalla Suomen nuorten MM-kultaan kotikisoissa ja sijoittui turnauksen maalipörssin kolmanneksi. Sitä seurasi Liigaseura Tapparan johtaminen Suomen mestaruuteen ja valinta pudotuspelien MVP:ksi, lehdessä lukee.

– Tänä kesänä hän edusti Suomea sekä MM-kisoissa että World Cupissa. Hänet nimettiin MM-turnauksen MVP:ksi kun Suomi voitti hopeaa. Jos se ei vielä riitä, Laine on jo todistanut olevansa eliittiä maalinteossa NHL:ssä. Hän on aikainen suosikki Calder Trophyn voittajaksi.

Laine on tehnyt tällä kaudella NHL:ssä 37 ottelussa tehot 19+11=30.

Koko listauksen voit katsoa täältä.