Oulun Kärppien kovan luokan hankinta, HPK:sta siirtynyt Cody Kunyk, kertoo Kärppien verkkosivuilla kuulumisensa. Edmontonin lähellä syntynyt hyökkääjä fanitti luonnollisesti Oilersia – kulta-aikoja hän ei ikänsä puolesta kokemaan, mutta 2006 Kunyk kuului jo Oilers -faneihin.

– En ollut edes syntynyt, kun he voittivat Stanley Cupinsa. Olin juuri saanut ajokorttini vuonna 2006, kun he pääsivät Stanley Cup -finaaleihin ja hävisivät Carolinalle. Tuolloin oli hauskaa pyöriä kaupungilla, mutta sen jälkeen on ollut paljon huonoja vuosia, joita ei halua muistella, Kunyk kertoi Kärppien verkkosivujen haastattelussa.

– Omitusta kyllä, mutta rakastin Janne Niinimaata. En tiedä miksi. Ehkä se johtui hänen nimestään – mutta pidin hänestä, kun hän pelasi Edmontonissa.

Kunyk pelasi useammassa sarjassa ja jopa yhden NHL-ottelun Tampa Bayn riveissä. Ura ei kuitenkaan auennut siellä, joten hän siirtyi Eurooppaan. Suomessa hän pelasi ensin SaiPassa ja sitten HPK:n riveissä nousten samalla maamme sentterieliittiin. Hän voitti viime kaudella Liigan syöttötilaston.

– Olen aina pitänyt itseäni pelinrakentajana, mutta ajattelin ennen olevani myös maalintekijä. Sen sijaan, että olisin turhautunut tilanteeseen, ajattelin, että tällainen kausi minulla on nyt oli, mutta lopulta sillä ei ole väliä, kunhan autat joukkuetta voittamaan, Kunyk arvioi tehoihin 10+39=49 tehoihin päättynyttä viime kautta.

Kärpät iski silmänsä Kunykiin ja päätös lähteä pohjoiseen syntyi keskushyökkääjän mukaan helposti.

– Täytän pian 30, enkä ole koskaan voittanut mestaruutta missään sarjassa. Odotin ja odotin, ja sitten tämä mahdollisuus ilmeni. Minun ei tarvinnut miettiä sitä kahdesti.

– Odotan innolla, että pääsen liittymään joukkueeseen, Cody Kunyk kertoi kotoaan Sherwood Parkista.