Pahan näköisesti Italia-ottelussa lauantaina loukkaantunut Kanadan hyökkääjä Alex Burrows on ensi tietojen mukaan selviytymässä polven tienoille saamastaan tärskystä säikähdyksellä.

Tarkkaa tietoa vammasta ei vielä ollut, mutta joukkueen sisällä ollaan toiveikkaita.

– En usko että hän joutuu olemaan kauaa poissa. Emme tiedä tarkkaan tilannetta, mutta luulen ettei se ollut niin paha kuin miltä saattoi näyttää. Ei tietysti koskaan tiedä ennen kuin tilanne vähän rauhoittuu. Toivottavasti hän palaa, mutta saa nähdä, maalivahti James Reimer sanoi Canadian Pressille.

Italian Joachim Ramoser ajettiin ulos tilanteen seurauksena ja nuori puolustaja pyrki pyytämään anteeksi Burrowsilta matkallaan pois kaukalosta. Myös Italian päävalmentaja Tom Pokel oli pahoillaan asiasta ottelun jälkeen Kanadan luotsin Dave Tippettin kanssa keskustellessaan.

– Viiden minuutin rangaistus ei toki ollut tarkoituksellinen, se ei ole meidän tyyliämme. Toivon mukaan Alex on kunnossa, Pokel sanoi.

Sekä päävalmentaja Tippett että maalivahti Reimer uskoivat vilpittömästi, että Ramoserin polvitaklaus oli puhdas vahinko.

– En usko että siinä joukkueessa [Italiassa] kukaan pelaa likaisesti. Kontakti oli vain sattumusten summa ja vahinkoja tapahtuu, Reimer totesi.

Viimeisimmät tiedot Kanadan leiristä kertovat, että Burrows saattaa parhaassa tapauksessa olla jäällä jo sunnuntaina.