Jokerit kohtaa tänään keskiviikkona Pietarin-turnauksessa alkulohkon päätöskamppailussaan Severstal Tsherepovetsin. Maalissa pelaa jokeridebyyttinsä tekevä Juho Ratilainen.

Ratilainen, 19, siirtyi Jokereihin täksi kaudeksi pelattuaan viime kaudella Mestiksen Jokipojissa. Nuori maalivahti on harjoitellut heinäkuusta alkaen helsinkiläisjoukkueen mukana ja saa näyttöpaikan Pietarissa, sillä Karri Rämö on sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä pelaa turnauksessa. Rämön tilaa seurataan päivä kerrallaan.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on myös Petteri Wirtanen, joka jäi kuntouttamaan vammaansa Suomeen. Olli Palola on harjoitellut joukkueen mukana Pietarissa, muttei pienen vaivan vuoksi pelaa vielä tänään. Paluun kokoonpanoon tekevät Tommi Huhtala, Antti Pihlström ja Oliver Lauridsen, jotka huilasivat maanantaina. Terveinä katsomossa ovat Henri Ikonen, Julius Rantaeskola ja Juho Rautanen.

Jokerit voitti maanantaina turnauksen avauksessaan SKA Nevan lukemin 3-1. Tiistaina SKA Neva puolestaan kukisti Severstal Tsherepovetsin 3-0, joten lohko on vielä täysin avoin lähdettäessä tämän päivän peliin. Jokereille riittää piste lohkovoittoon, kun taas kaikkien kolmen joukkueen päätyessä tasapisteisiin siirrytään laskemaan maalieroja ja tehtyjä maaleja sijoitusten ratkaisemiseksi.

Severstal on ollut helsinkiläisille viheliäinen vastustaja, sillä viime kaudella molemmat kohtaamiset päättyivät tsherepovetsilaisten voittoon. Ensimmäisen pelin lokakuussa Severstal vei jatkoajalla 4-3 ja toisen tammikuussa Helsingissä luvuin 4-1.

Iltapäivän ottelu alkaa klo 15.

Jokerien kokoonpano:

20 Eeli Tolvanen – 93 Peter Regin – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 21 Brian O’Neill – 25 Pekka Jormakka
61 Tommi Huhtala – 41 Antti Pihlström – 14 Tomi Mäki
16 Masi Marjamäki – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

39 Mike Lundin – 97 Matt Gilroy
18 Sami Lepistö – 4 Tommi Kivistö
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
9 Joonas Jalvanti – 2 Rasmus Rissanen

1 Juho Ratilainen (30 Ryan Zapolski)

Lähde: Jokerien verkkosivut.