Helsingborgin laitapuolustaja Jere Uronen on seurannut MM-kisoja paitsi jalkapallofanin, myös pelin opiskelijan näkökulmasta.

Kaikkia yöpelejä Uronen ei ole katsonut, mutta turnaus on ollut muuten erittäin tiiviissä seurannassa.

– Koitan katsoa pelejä myös oppiakseni. Ilo on ollut katsoa. Ensin katson tietysti fanina. On hienoa katsoa ja nauttia. Silloin, kun ruudussa on ollut oman paikan pelaajia, niin sitten seuraan heitä. Kyllä se opettaa, kun vaan vähänkin jaksaa keskittyä. Itse asiassa kun katsoo minkä tahansa tason peliä, niin aina siitä oppii, Uronen kertoo.

Kisoissa esiintyneiden kollegoiden, eli laitapakkien joukosta Uronen löytää myös pelurin, joka on osunut silmään erityisesti.

– Argentiinan vasen pakki Marcos Rojo on noussut näissä kisoissa uutena miehenä, hän sanoo itseään neljä vuotta vanhemmasta Sporting-pakista.

Pelkkien suurten maiden jyräämisestä TPS-kasvatti ei niin perusta, vaikka perinteisesti menestyneet maat valloittivatkin neljän kärjen. Turnauksen kulku miellytti Urosta.

– Tykkään siitä, kun pienemmätkin maat pärjäävät, kuten Chile tai Kolumbia. He pelaavat erilaista futista, mihin olemme täällä Euroopassa tottuneet. Valitettavasti molempien tie katkesi dramaattisesti. Etelä-Amerikassa on aina vaikeampaa eurooppalaisille. Hyvä määrä yllätyksiä on tullut, hän suitsuttaa.