Vaikka Jari Litmanen onkin viime vuodet ollut pimenossa jalkapallon ammattilaiskentiltä, ei hän silti ole hylännyt pallon potkimista kokonaan.

Litmanen, joka ei vieläkään ole antanut virallista lausuntoa pelaajauransa päättämisestä, käy edelleen pelaamassa näytösotteluissa.

Reilu viikko sitten ”Litti” kävi pelaamassa Iranissa. Kentällä oli Litmasen lisäksi myös muita entisiä huippupelaajia, kuten Luis Figo, Roberto Carlos ja Fabio Cannavaro.

– Vähän tuollaisia kokeneempia pelaajia käytettiin. Viimeisten vuosien aikana olen keskittynyt enemmän niihin, Litmanen sanoi sunnuntaina Ylen Arto Nyberg -ohjelmassa sunnuntaina.

– Puhelinsoittoa tulee silloin tällöin aina milloin mistäkin. Itse asiassa Roberto Carlosia vastaan olen pelannut useamman kerran, nyt oli ensimmäinen kerta kun pelasimme samalla puolella. Figo on vanha tuttu, hän oli seurakaverini joskus silloin aikoinaan, Litmanen kertoi ohjelmassa.

Litmanen ei osannut sanoa, millä perustein pelaajat peleihin valitaan.

– Meitä oli kutsuttu sinne 16, ja yksi kaveri, Christian Karembeu, missasi lentokoneen, niin hän jäi siitä pois. Osanotto on yleensä kova, Litmanen kertoi.

Näytösotteluita järjestetään yllättävän usein, varsinkin kesäisin. Kesällä Litmasta kosiskeltiin muun muassa Trinidad&Tobagoon, Bubaihin ja Kiinaan, mutta ”Kuningas” joutui jättämään tapahtumat väliin kiireiden takia. Viime ajat Litmasella on mennyt elämäkerran kirjoittamisessa. Litmanen 10 -opus julkaistaan torstaina.

– Kesällä jätin aika paljon (pelejä) pois. Oli muita kiireitä tässä, hän hymähti.

Litmanen 10 -kirjassa käydään läpi Litmasen huikea matka Lahdesta maailman huippujoukkueisiin.