Japani oli ensimmäinen maa, joka selvitti karsinnoista tiensä Brasilian MM-kisoihin. Itse turnee ei kuitenkaan ole sujunut odotetusti. Tiistain vastus Kolumbia puolestaan on edennyt Brasiliassa voittojen tahdissa.

Japanilla on lohkovaiheen kahdesta ottelusta tilillään yksi piste ja yksi maali. Jatkoonpääsy vaatisi joukkueelta paitsi voittoa Kolumbiasta myös suosiollista tulosta Norsunluurannikon ja Kreikan välisestä ottelusta.

– Odotin enemmän itseltäni, joukkuetovereiltani ja maaltani, puolustaja Maya Yoshida valitteli Goal.comin haastattelussa.

Päävalmentaja Alberto Zaccheronin mukaan ryhmän ongelmat ovat henkisiä.

– Japanissa moni, moni odotti erilaisia tuloksia. Nyt meidän pitää näyttää vielä enemmän. Meidän täytyy osoittaa mitä olemme viimeiset neljä vuotta tehneet.

Japani tarvitsee jatkopaikkaan oman voittonsa lisäksi Kreikan voiton Norsunluurannikosta. Jos he puolestaan pelaavat tasan, täytyy Japanin kaataa Kolumbia kahdella maalilla.

Japani on selvittänyt tiensä viiteen edelliseen lopputurnaukseen, mutta edennyt jatkoon lohkovaiheesta vain kaksi kertaa. Näiltä vuosilta joukkueen tilillä on myös kaksi Aasian mestaruutta.

Kolumbian taival kisoissa on puolestaan ollut lähes päinvastainen. Joukkue on pelannut näyttävää jalkapalloa ja voittanut Kreikan 3-0 sekä Norsunluurannikon 2-1. Päävalmentaja Jose Pekerman saattaa kierrättää pelaajistoaan tiistaina. Kehiin saattavat nousta muun muassa Adrian Ramos tai Jackson Martinez.

Japani ja Kolumbia kohtaavat tiistain iltaottelussa klo 23.