Suomen naisten jalkapallomaajoukkue päättää MM-karsinnat tiistaina. Joukkue kohtaa Itävallan Wiener Neustadissa klo 18 Suomen aikaa.

Suomi kärsi perjantaina Espanjalle 1-5-tappion, joka tarkoitti samalla, että joukkueen mahdollisuudet edetä jatkokarsintoihin karisivat.

Kapteenin nauhaa kantanut Linda Sällström on sitä mieltä, että tällä kertaa tasoero joukkueiden välillä oli liian suuri.

– Peli ei jättänyt hirveästi jossiteltavaa, he olivat parempia. Lukemat ja se, että olimme niin paljon jäljessä harmittaa ja hävettääkin, Sällström toteaa.

Sällström laukoi puolen tunnin kohdalla Suomen 1-1-tasoihin komealla osumalla. Kotijoukkue kuitenkin karkasi tämän jälkeen 3-1-taukojohtoon, eikä Suomi saanut toisella puoliajalla aikaiseksi kunnon kiriä.

Sällström vahvistaa, että hänen uransa Helmareissa jatkuu tämänkin jälkeen.

– Asiat menevät harvemmin niin kuin suunnittelen, siksi pyrin elämään hetkessä. Haluan ottaa kaiken irti tästä hetkestä ja nauttia pelaamisesta. En ota mitään enää itsestäänselvyytenä, sen olen oppinut polvivammoista.

– En ole missään nimessä ajatellut, että pelaisin tiistaina viimeisen maaotteluni. Minusta on kiva pelata futista, en halua lopettaa vielä. Meillä on kovia hyökkääjiä, joten tietysti minun pitää ansaita paikkani. Mutta olen käytettävissä, Sällström nauraa.

Helmarit ei siis pelaa enää tiistaina MM-kisapaikasta. Sällström ei kuitenkaan näe ottelua yhtään vähemmän tärkeänä.

– Pelillä on iso merkitys seuraavien karsintojen kannalta. Voimme tehdä asiat itsellemme EM-karsintoja varten vähän helpommaksi tai vaikeammaksi. Minä haluan ainakin pelata vielä yhdet kisat, ennen kuin lopetan!

– Ja onhan Suomi-paidassa aina hieno ja kunnia-asia pelata ja edustaa maata. Kannamme paitaa ylpeänä. En usko, että tulee olemaan mitenkään vaikeaa sytyttää joukkuetta tuohon peliin. Kaikki ovat menossa voittamaan Itävaltaa. Meillä on myös kova sisäinen kilpailu. Kenenkään paikka avauksessa ei ole sementtiin valettu.

Suomi on ottanut karsintojen seitsemästä ottelusta kymmenen pistettä. Voitot ovat tulleet Serbiasta kahdesti ja Israelista kerran. Vieraspeli Israelia vastaan päättyi tasan. Espanjalle on kärsitty kaksi tappiota. Kotiottelu Itävaltaa vastaan päättyi 0-2.

– Tiesimme etukäteen, että Espanja on suosikki. Israel vieraissa olisi pitänyt hoitaa, tuollaiset pelit pitää vain voittaa. Serbian hoidimme puhtaasti. Se mitä tiistain pelissä käy, määrittää paljon kokonaiskuvaa näistä karsinnoista. Voitto tiistaina nostaa yleisarvosanaa ehdottomasti.

Lähde: Palloliitto