Englannin ja Italian välisestä D-lohkon ottelusta muodostui ennakko-odotuksia vasten todella vauhdikas ja viihdyttävä peli. Italia oli lopulta parempi lukemin 2-1.

Italia pelasi taktisesti viisaasti pallonhallinnan kautta pitkillä hyökkäyksillä ja Englanti puolestaan hyökkäsi nopeilla hyökkäyksillä vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja siunaantui kiitettävällä tahdilla kummallekin joukkueelle. Maalihanat aukesivat 35. minuutilla, kun Italian Claudio Marchisio iski upean kulmakuvion päätteeksi pallon maalin vasempaan alanurkkaan maanuoliaisella parista kymmenestä metristä. Englanti ei maalista lannistunut, vaan iski lähes seuraavasta hyökkäyksestä tasoituksen. Wayne Rooney lähetti vastahyökkäyksen päätteeksi komean poikittaissyötön Daniel Sturridgelle, joka jatkoi pallon tyylikkäästi maalin perukoille takatolpalta. Italia oli mennä puoliajan lopussa vielä johtoasemaan Mario Balotellin tsipillä, mutta englantilaispuolustus sai siivottua pallon maaliviivalta pois. Hetkeä myöhemmin vielä Antonio Candrevan laukaus meni pystypuuhun, mutta puoliajalle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toisen puoliajan Italia aloitti väkevästi ja iskikin jo heti 50.minuutin kohdalla 2-1 johtomaalin. Balotelli pääsi puskemaan takatolpalta Candrevan loistavasta keskityksestä ja Englannin Joe Hart oli tilanteessa voimaton. Maalin jälkeen Italia pelasi fiksusti ja lähinnä tappoi peliä. Englanti sai muutaman hyvän paikan, mutta se lopullinen kiri jäi näkemättä. Italian kapellimestari Andrea Pirlo pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta vielä ottelun lisäajalla. Pallo lähti leijaillen 25 metristä maalin ylärimaan. Loppuminuutit Italia kulutti lähinnä peliä viivyttämällä ja näin ollen loppulukemiksi jäivät 2-1.