Ennen kisojen alkua D-lohkoa pidettiin tämänvuotisena ”Kuolemanlohkona.” Siinä kun uumoiltiin jonkun kolmikosta Italia-Englanti-Uruguay jäävän pudotuspelien ulkopuolelle. Totta onkin, että kaikkien ei ollut mahdollista päästä jatkoon, mutta Italian ja Uruguayn kohdatessa ratkaistaankin se, kuka menee Costa Rican seuraksi 16 joukkoon, ja kenen kohtalona on lähteä Englannin tavoin kohti kotimaata.

Molemmat ovat hävinneet Costa Ricalle ja voittaneet Englannin. Costa Rica –tappioissa on ollut yhtäläisyyksiä, sillä kumpikaan ei pystynyt murtamaan kahvimaan tiukkaa puolustusta millään. Erityisesti Uruguay oli aseeton, eikä pystynyt minkäänlaiseen pallolliseen hyökkäysten rakenteluun ilman Luis Suarezia. Italia taas oli haluton ja huonosti valmistautunut.

Englanti-voitossa Uruguay puolusti iskien kovaa vastaan. Suarez sai ottelussa kaksi paikkaa ja teki yhtä monta maalia. Italian ja Englannin ottelu oli taktisesti yksi tämän vuosituhannen parhaista arvoturnausmittelöistä.

Turnausmatematiikka on lahjomaton: Molemmat eivät voi päästä jatkoon, sillä niillä on kolme pistettä ja toisen kohtalona on jäädä kuuden pisteen Costa Rican taakse. Maalisuhteet taas ovat Italian puolella. Se on plus-miinus-nollassa, kun taas Uruguay on yhden osuman verran pakkasella. Siksi Italialle riittää tasapeli, Uruguay tarvitsee voiton.

Tasapelin riittäminen toimii enemmän Italian eduksi kuin pelkän tasapelin riittämisen verran. Saapasmaa kun on yksi maailman tiiveimmin ja kurinalaisimmalla rakenteella puolustavista maista. Uruguayn urakka voittamiseksi on korostetun kova.

Uruguaylla on kuitenkin yksi iso ässä hihassaan: Suarez. Hän näytti Englantia vastaan, että on yksi turnauksen ehdottomasti parhaita hyökkääjiä, ja hänelle ei saa antaa tilaa eikä aikaa yhtään, muuten hän tekee voittoon tarvittavat maalit. Lisäksi Uruguayn puolustus oli tiivistynyt huomattavasti turnauksen avausottelusta toiseen matsiin nähden.

Pieni lisäporkkana saattaa olla luvassa myös lohkovoiton merkeissä, mikäli Englanti murskaa Costa Rican, ja tämän ottelun voittolukemat ovat tarpeeksi suuret. Tällöin ottelun voittaja voisi välttää pudotuspelien avauskierroksella hyvin todennäköisesti C-lohkon voittavan Kolumbian kohtaamisen.

Maat kohtasivat myös viime kesän Confederations Cupissa. Silloin Italia voitti rankkareiden jälkeen 3-2. Merkittävin poissaolija kokoonpanoista on Italian Daniele de Rossi. Uruguay saa puolustaja Maxi Pereiran takaisin tämän kärsittyä Englantia vastaan yhden ottelun pelikieltonsa.