FC Interin hollantilaisvalmentaja Job Dragtsma on ollut mielissään MM-kisojen tasosta ja maalimääristä. Hänen mukaansa joukkueiden väliset erot ovat pienentyneet ja siten mahdollistaneet yllätykset kisoissa.

Dragtsma on ollut tyytyväinen otteluiden tasoon ja muutamiin yllätyksiin turnauksessa.

– Erityisesti maalimäärät olleet ilahduttavia. Aiemmin parhaiden ja heikompien joukkueiden välillä oli isompi ero ja mielestäni nyt ero on pienempi eikä isompi joukkue aina voita pienempää. Pienemmät joukkueet ovat paljon organisoituneempia ja hyvässä fyysisessä kunnossa ja he voivat yllättää, hollantilaisluotsi toteaa.

– Pelit ovat olleet viihdyttäviä kauttaaltaan. Esimerkiksi torstainen Kolumbia-Norsunluurannikko-ottelu oli erittäin hyvä. Molemmat halusivat voittaa ja hyökkäsivät aktiivisesti. Sama homma oli Uruguay-Englanti-ottelussa, joka oli niin ikään viihdyttävä ottelu. Toivottavasti kisat jatkuvat samalla tavalla, sillä nyt aletaan pelata ratkaisuotteluita ja hyökkäysvoittoisen jalkapallon luulisi jatkuvan, ennakoi Dragtsma.

Tähän saakka Saksa on tehnyt Dragtsmaan suurimman vaikutuksen.

– Ennen kisoja veikkasin Brasiliaa, mutta olen ollut hieman pettynyt heihin. En tiedä vaikuttavatko paineet heihin. Saksa on näyttänyt tähän mennessä parhaalta joukkueelta. He ovat ainoa joukkue, joka pelasi vahvan pelin kauttaaltaan eikä heikkoa hetkeä tullut. He vaikuttavat tällä hetkellä todella vahvoilta.