Champions Hockey Leaguessa pelataan tällä viikolla ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset osaottelut. Suomalaisjoukkueista Ilves sekä Pelicans ovat vieraskaukaloissa tiistaina ja molemmat joukkueet ovat takaa-ajajina ensimmäisten koitosten jälkeen.

Ilves hävisi viime keskiviikkona tshekkiläiselle Dynamo Pardubicelle Tampereella numeroin 1-3. Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran jo alkusarjassa ja silloin Ilves oli parempi samoin lukemin.

– Viime peli oli hyvin tasainen, vastustaja vain oli tehokkaampi maalipaikoissa, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen huomauttaa.

Ilves siis tietää varsin hyvin, millainen ryhmä on tiistaina vastassa.

– Vahva ja isokoinen. Heidän keskipituutensa taitaa olla yli 187 senttiä ja keskipaino yli 90 kiloa, Pennanen luettelee.

Viime päivät eivät ole tuoneet mitään takapakkeja Ilveksen miehistötilanteeseen.

– Meidän pitää pistää heidät liikkeelle ja liikuttaa kiekkoa, Pennanen tietää.

Dynamo Pardubicen ja Ilveksen ottelu alkaa tiistaina Tshekeissä kello 18.30 Suomen aikaa.

Pelicansin ja tshekkiläisen Vitkovice Rideran kohtaaminen päättyi menneenä tiistaina todella harmillisesti. Lahden jäähallin jää petti avauserässä ja lopulta peli jäi pelaamatta loppuun. Näin Pelicans tuomittiin hävinneeksi numeroin 0-3.

– Tilanne on mikä on, emme me joukkueena sille voi mitään. Nyt lähdetään kääntämään takaa-ajoasemaa voitoksemme, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä tuumaa.

Niemelän mukaan vastustajasta on vaikea sanoa mitään sen reilun kymmenen minuutin perusteella, mitä joukkueet ehtivät Lahdessa pelata.

– Sen näköinen joukkue se oli, mitä etukäteen mietimme. Hyvä, isokoinen ryhmä, Niemelä miettii.

Tiukasta takaa-ajoasemasta huolimatta Niemelä on luottavaisella mielillä tiistain suhteen.

– Meidän pitää vain hyökätä monipuolisesti ja puolustaa tiiviisti, Niemelä huomauttaa.

Vitkovice ja Pelicans aloittavat oman koitoksensa Tshekeissä tiistaina kello 19 Suomen aikaa.

Kolmas suomalaisjoukkue eli Lukko on tulessa keskiviikkona Raumalla. Avausottelussaan Lukko pelasi 2-2 -tasatuloksen itävaltalaisen HC Innsbruckin kanssa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut.

Lähde: CHL:n tiedote