Suomen jalkapallon pääsarjatason kaikkien aikojen paras maalintekijä Heikki ”Super-Hessu” Suhonen veikkaa Bosnia-Hertsegovinan ja Manchester Cityn tähtihyökkääjän Edin Dzekon voittavan Brasilian MM-kisojen maalikuninkuuden.

– Katselin heidän alkulohkoaan ja laskeskelin, että Dzeko tekee yhden hattutempun sekä muissa peleissä yhden maalin. Se riittää parhaan maalintekijän titteliin, Suhonen sanoo.

Pääasiassa Turun Palloseuraa edustanut Suhonen teki itse 427 SM-sarjaottelussa peräti 206 maalia, joten hänellä on perspektiiviä sanoa, mikä tekee Dzekosta erinomaisen hyökkääjän.

– Dzeko on isokokoinen ja kokoisekseen todella nopealiikkeinen. Hän on äärettömän hyvä ajoittamaan liikkeensä maalille, ja kykenee myös tekemään itselleen maalipaikkoja keskivertohyökkääjää paremmin, Suhonen analysoi.

Manchester Cityn leveä hyökkäysarsenaali tarjoaa myös miehelle edun moneen muuhun maalikuningaskandidaattiin verrattuna.

– City harjoitti kauden aikana niin paljon pelaajien kierrätystä, että Dzeko ei ole ylikuormittuneessa tilassa vaan tuoreilla jaloilla liikkeellä. Messin, Ronaldon ja kumppaneiden tilanne on tässä suhteessa haastavampi, Suhonen sanoo.