Huuhkajien kapteeni Tim Sparv on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa.

Oravaisista kotoisin oleva Sparv, 34, jätti jälkensä suomalaiseen jalkapallohistoriaan erityisesti maajoukkuepaidassa. Sparvilla oli kädessään kapteeninnauha, kun hän johdatti Huuhkajat historiansa ensimmäisiin arvokisoihin 2021. Tämän lisäksi Sparv johdatti Suomen Nations Leaguen lohko C:n voittoon 2018 ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-kisoihin 2009.

Sparv pelasi A-maajoukkueessa yhteensä 84 ottelua, joissa maaleja syntyi yksi, vieraissa Pohjois-Irlantia vastaan 2012. Kapteenina hän aloitti näistä otteluista 35.

Seurajoukkuetasolla Sparv on Norrvalla FF:n kasvatti, mutta siirtyi Southamptonin akatemiaan jo nuorena. Seurajoukkuetasolla hän edusti lisäksi Halmstadia, VPS:ää, FC Groningenia, Greuther Fürthia, FC Midtjyllandia, AEL:ää ja HJK:ta. Sparv voitti Tanskan mestaruuden 2018 ja Suomen mestaruuden 2021 sekä Vuoden jalkapalloilijan arvonimen 2015.

Erityisesti uransa loppupuolella Sparv on pyrkinyt vaikuttamaan myös kenttien ulkopuolella. Hän on osallistunut aktiivisesti keskusteluun paitsi jalkapallosta sekä siihen liittyvästä psykologiasta ja johtamismalleista, myös jalkapallon ulkopuolisista asioista. Kirjallisuuden ystävänä tunnettu Sparv on kannustanut nuoria mukaan lukuharrastuksen pariin, minkä lisäksi hän on ottanut kantaa ja pyrkinyt vaikuttamaan esimerkiksi mielenterveyteen, ilmastonmuutokseen, rasismiin sekä kielelliseen ja sukupuolten tasa-arvoon liittyviin ongelmiin. Sparvin johdolla Huuhkajat on muun muassa tasa-arvoistanut saamansa rahalliset korvaukset naisten A-maajoukkueen kanssa yhtenä ensimmäisistä jalkapallomaajoukkueista maailmassa.

Esimerkillään Sparv on pyrkinyt kannustamaan myös muita huippu-urheilijoita käyttämään ääntään. Tästä hän saanut myös useita tunnustuksia, kuten kansainvälisten pelaajayhdistysten kattojärjestö FIFPro:n Player Voice Awardin vuodelta 2021. Samana vuonna Sparv voitti myös Captain’s Ball -palkinnon ansioistaan suomalaisessa jalkapallossa.