Huuhkajien kapteeni Tim Sparv valmistautuu Tanskassa tunteikkaaseen otteluun – hän toivoo pääsevänsä kentälle pohjevamman jäljiltä, kun Tanskan sarja päättyy. Ja samalla päättyy Sparvin kuuden vuoden ajanjakso Midtjyllandissa.

Jonkin verran ManU -kannattajaksi tunnustautunut Sparv jännittää myös sitä, pääseekö ManU mukaan neljän parhaan joukkoon Valioliigassa. Kehitys on mennyt Sparvin mukaan oikeaan suuntaan.

– Joukkueena United on kyllä kehittynyt oikeaan suuntaan. Ei ne ole vielä samalla tasolla kuin City tai Liverpool, mutta peli näyttää paremmalta. Bruno Fernandes, joka tuli sisään on pelannut aivan loistavasti. Muistaakseni sillä on seitsemän maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Aika kova suoritus häneltä. Hän on tuonut jotain ekstraa pelaamiseen, Sparv arvioi Suplan Week of Football -podcastissa.

– Ihan hyvältä näyttää ja hienoa nähdä näitä nuoria pelaajia, jotka tulevat sisään. Siinä on Mason Greenwood, (Daniel) James ja pari muuta. Ihan hyvältä näyttää, mutta vaikea kuvitella, että ne voisi kilpailla Citya ja Liverpoolia vastaan vielä ensi vuonna.

ManU:n paikka neljän parhaan joukossa on omissa käsissä. Voitto tai tasapeli Leicesterin vieraana Viaplayn välittämässä Valioliigakierroksen päätösottelussa tekisi ManU:n kaudesta onnistuneen. Sparv kuitenkin muistuttaa haastattelussa, että Leicester on ollut vahva.

– Erittäin makea peli. Täytyy nostaa hattua Leicester Citylle, koska mä tykkään heidän pelitavastaan. Ihan hyvä valmentaja ja nuoria pelaajia, jotka pelaa hyvää futista, Sparv mietti.

– Siinä on selkeä filosofia. Saa nähdä, miten toi peli menee. Olisi kiva nähdä United Champions Leaguessa, mutta se jää nähtäväksi.

Valioliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina kello 18.00. Pelattavaa on niin Mestarien liiga-paikkojen suhteen kuin putoamisen suhteen. V Sport sekä Viaplay seuraavat kierrosta tarkasti – kierroksen kaikki ottelut on nähtävissä Viaplayn kautta.