Tim Sparv on kantanut Huuhkajissa kapteenin nauhaa jo jonkin aikaa. Edellinen Suomen A-maajoukkueen vakituinen kapteeni oli Niklas Moisander, joka päätti pelaajauransa maajoukkueessa marraskuussa 2017.

Sparv tunnetaan johtajatyyppinä. Keskikenttämies painottaa, ettei kapteenina toimiminen ole maajoukkueessa pelkkää peliä edeltävien palopuheiden pitämistä. Kapteenina toimimisen on näyttävä joka päivä maajoukkueen ollessa yhdessä.

– Sinun täytyy olla joka päivä joka treeneissä se, joka puhuu eniten ja joka vaatii kavereilta hyviä suorituksia. Se ei vaan riitä, että puhut pelissä. Sen täytyy olla joka päivä, Sparv sanoi Week of Football -podcastissa.

– Joka päivä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa joukkuekavereihisi, ympäristöön ja pelillisesti. Sinun on pakko tiedostaa se, että jos haluat olla johtaja, sinun tarvitsee näyttää se joka päivä.

Tällä hetkellä Huuhkajien kapteeniston muodostavat Sparv, toppari Paulus Arajuuri ja maalivahti Lukas Hradecky.

Week of Football -podcastin voit kuunnella täältä.

Huuhkajat kohtaa EM-karsinta-avauksessaan Italian Udinessa lauantaina klo 21.45 Suomen aikaa. EM-karsinnat näkyvät Viasatilla ja Viaplayssa, joka näyttää kaikki karsintaottelut. Huuhkajien kaikki karsintaottelut näkyvät myös Viafreellä.