Rasmus Karjalaista ei ole nähty Huuhkajien paidassa lähes vuoteen, kun hän koki vakavan loukkaantumisen viime keväänä. Tänä vuonna hän haluaa ottaa paikkansa takaisin.

Karjalaisen kaulasta repeytyi verisuoni viime keväänä harjoituksissa ja se olisi pahimmassa tapauksessa voinut olla hengenvaarallinen. Karjalainen joutui olemaan täysin liikkumatta kuukausia. Lopulta saatuaan lääkäreiltä vihreän valon, Karjalainen teki sopimuksen Superettanissa pelaavan Helsingborgin kanssa ja pääsi todenteolla kuntouttamaan itseään.

Karjalaisen syksy päättyi lopulta onnistuneesti, kun Helsingborg nousi Allsvenskaniin Karjalaisen iskiessä ratkaisumaalin.

– Tietyllä tapaa syksy meni kuten kesällä suunniteltiin. Helsingborg on iso seura, joka kuuluu Allsvenskaniin. Tarkoitus oli saada alemmalla sarjatasolla itseni kuntoon ja sitten nousta seuraavaksi kaudeksi Allsvenskaniin. Nyt pääsen lähtemään kauteen 2022 ikään kuin puhtaalta pöydältä. Pelaan taas Allsvenskanissa ja isossa seurassa. Mielestäni tämä oli fiksu siirto molempien kannalta, Karjalainen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Karjalainen oli mukana vielä kevään MM-karsintaotteluissa, mutta joutui lähtemään kesken leirityksen hänen vammansa vakavuuden selvittyä. Tällä kaudella Karjalainen haluaa ottaa paikkansa takaisin Huuhkajissa.

– Senkin takia oli tärkeä päästä Allsvenskaniin. Tiesin, että Superettanista on vaikea nousta maajoukkueeseen ja tiesin, että syksyn olen varmasti sivussa maajoukkuekuvioista. Olen kuitenkin aina asettanut itselleni pidemmän aikavälin tavoitteita ja paluu maajoukkueeseen on yksi suurimmista tavoitteista.

– Rakastan vetää Suomen paidan päälle ja olla Huuhkajien kanssa. Siellä on niin hyvä henki ja ryhmädynamiikka. Tässä on ollut jo vähän ikävä. Siitä on melkein vuosi, kun lähdin silloin MM-karsintaottelun jälkeen Kalastajantorpalta, tunnelmoi Karjalainen.

Lähde: Palloliiton verkkosivut