HIFK ja Mixu Paatelainen ovat päässeet 2+1-vuotiseen sopimukseen päävalmentajan pestistä.

Paatelaisen, 55 vuotta, pelaajaura pääsarjatasoilla on merkittävä. Ensimmäinen seura Mixulla oli Haka, josta hän siirtyi Brittien kentille vuodeksi 1987. Hän pelasi lyhyttä Ranskan reissua lukuun ottamatta koko uransa Briteissä, ennen kuin lopetti vuonna 2006. Paatelainen muistetaan erityisesti Dundee Unitedista sekä Hibernianista. Lisäksi hän oli ensimmäinen suomalainen koskaan Englannin Valioliigassa.

Maajoukkueessa Paatelainen esiintyi 70 kertaa ja teki 18 maalia. Valmentajana Mixu aloitti välittömästi peliuransa jälkeen. Suomessa hän on valmentanut aikaisemmin TPS:ää 2007-2008. Tämän jälkeen hän palasi Skotlantiin, josta hänet nimitettiin Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi vuonna 2011 menestyksekkään Kilmarnock-pestin jälkeen. Maajoukkuetta hän valmensi vuoteen 2015. Maajoukkueen jälkeen hän on valmentanut Dundee Unitedia sekä Latvian että Hong Kongin maajoukkueita ennen nykyistä HIFK-pestiä. Näiden lisäksi Paatelainen on toiminut vuosien ajan FIFA:n ja UEFA:n asiantuntijatehtävissä molempien Technical Groupeissa, mm. Pietarissa viime kesän EM-kisoissa sekä Mestarien liigassa.

– Jalkapallossa on asioita, joita ei voi rahalla osta vaan ne pitää ansaita. Näitä ovat esimerkiksi fanit ja perinteet. HIFK:lla on nämä molemmat. Olen kasvanut HIFK:n piirissä ja nyt pääsen olemaan osa tätä seuraa. Se on minulle kunnia. Tulen tekemään kaikkeni, käyttämään kokemukseni ja näkemykseni, että saavutamme yhdessä jotain suurta, Paatelainen kertoo HIFK:n sivuilla.

Paatelainen saapuu Suomeen ensi viikolla ja ottaa joukkueen vetovastuun tämän jälkeen Haka-ottelussa 22.4. FC Lahti -ottelussa 18.4 vetovastuussa on vielä Pedro Henriques.