Huuhkajien apulaisvalmentaja Mika Nurmela ennakoi Nations Leagueta – ”Ei yhtään maata, jota pitäisi pelätä”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Suomen A-maajoukkueen apuvalmentaja Mika Nurmela puhui Viafreen haastattelussa O’Learys Bakersissa suomalaisen jalkapalloilun tulevaisuudesta. Haastattelussa nousi esiin suomalainen juniorityö ja se, mitä menestyminen vaatii.

– Kuopion Palloseuran Rasmus Karjalainen on hyvä esimerkki jokaiselle, joka haluaa menestyä jalkapallossa. Rasmus ei ollut mukana nuorten maajoukkueissa. Ensimmäinen valinta taisi hänellä olla alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen. Tämä on malliesimerkki jokaiselle. Jos sinua ei valita siihen ensimmäiseen maajoukkueeseen tai aluejoukkueeseen, niin ei kannata lannistua! Se on ihan varmaa, että kaikki, jotka jaksavat tehdä tosissaan töitä pääsevät eteenpäin urallaan, vakuuttaa Nurmela.

Liveyleisölle puhunut Nurmela ennakoi myös Suomen lohkoa tulevassa UEFA Nations Leaguessa.

– Lohko on juuri sellainen, kuin tässä uudessa konseptissa pitääkin olla. Unkari ja Kreikka ovat ehkä aavistuksen meitä edellä, Viro on asteen meitä alapuolella. Lohkossa ei ole kuitenkaan yhtään maata, jota pitäisi pelätä. Yleisesti, me emme enää muutenkaan pelkää mitään maata.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät ensi syksystä alkaen Viasatilla ja Viaplayssa. Kaikki Huuhkajien ottelut ovat myös vapaasti katsottavissa Viafreessä.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!