Toni Kallio pelasi urallaan 49 A-maaottelua ja kuului vuosikausien ajan maajoukkueen luottopelaajiin. Kallion aikakaudella Huuhkajat kolkutteli arvokisojen portteja pariin otteeseen, mutta sisälle saakka ei päästy.

Kallion aikakaudella A-maajoukkueen pelaajia löytyi aivan Euroopan huipulta, mutta vaikka pelaajien CV oli kovempi kuin nykymaajoukkueen, niin kisapaikka jäi saavuttamatta. Kalliolla on selvä näkemys miksi.

– Meille tuli karsinnoissa yleensä muutama yskähdys emmekä pystyneet pelaamaan koko karsintoja läpi huipputasolla. Monesti menetimme tärkeitä pisteitä, jotka olivat sitten ratkaisevia. Yksittäisissä peleissä olimme tosi hyviä, mutta sellainen tasaisuus puuttui. Pienet asiat ratkaisivat, mutta niistä tulee isoja, kun pelejä on vähän. Pitkässä sarjassa ehkä yksittäisen pelin arvo ei ole niin suuri, Kallio pohtii Palloliiton verkkosivuilla.

Nyt Huuhkajat on pedannut itselleen hyvät lähtöasetelmat lokakuun kahteen tärkeään MM-karsintapeliin. Ukraina on vastassa lauantaina Olympiastadionilla ja sen jälkeen edessä on matka Kazakstaniin, jossa joukkueet kohtaavat tiistaina.

– Saumoja on, ja nyt on vähän samanlainen tilanne kuin meillä oli usein karsintojen aikana, eli varaa yskähtelyihin ei ole. Kazakstan on hyvä joukkue eikä sitä kannata aliarvioida, mutta sieltä pitää raapia maksimipisteet, jos haluaa päästä kisoihin. Sitten bonuspisteitä vielä isommilta mailta.

– Ranska näytti edellispelissä oman tasonsa ja heitä on vaikea voittaa, mutta yksittäisenkin pisteen arvo voi olla suuri. Ukraina on mielestäni ihan voitettavissa oleva joukkue, mutta se vaatii hyvää onnistumista.

Lauantain ottelu on kovaa vauhtia täyttymässä ja Huuhkajat saa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan taakseen lähes täyden Olympiastadionin. Kallio tietää millainen merkitys kotiyleisön tuella on.

– Kyllä siinä kylmänväreet kulkevat, kun tulee pelaajatunnelista ulos. Kun Maamme-laulu soi, niin siinä on sellainen ylpeyden tunne, että saa edustaa omaa maataan. Kotikentällä on myös erittäin iso merkitys pelin aikana. Kyllä se vaan niin on, että kotiyleisö tuo vähän sitä ylimääräistä mukaan pelaajiin.

Huuhkajien MM-karsintoja voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan, Nelosen ja Ruutu+ tilausta edellyttävän Ruutu -palvelun kautta.