Englannin Valioliigakautta on jäljellä vielä 92 ottelun verran ja kauden jatkamisesta Englannissa on väännetty pitkään. Viimeisimmän suunnitelman mukaan kautta jatkettaisiin kesäkuun puolivälissä ja kaikki loput ottelut pelattaisiin puolueettomilla kentillä – mutta missä?

Englantilaisstadioneita on jo käyty läpi 8-10 soveltuvan pelipaikan löytämiseksi. Nyt australialainen agentti Gary Williams on heittänyt ilmoille kuitenkin paljon villimmän ajatuksen. Valioliigaseuroja Australiaan leirille aiemmin järjestellyt Williams esittää koko Valioliigakauden lopun pelaamista Perthissä, Australiassa.

– Ajoitus on kaikin puolin aivan loistava, Williams sanoi ABC Grandstandille.

Taustalla on se tosiasia, että koronatilanne Australiassa on huomattavasti parempi kuin Brittein Saarilla. Käytännössä matkassa on kuitenkin monta mutkaa. Pelipaikat pitää varmistaa, neuvotella seurojen edustajien kanssa samoin kuin Australian viranomaisten, pelaajien pitäisi sitoutua ensin kahden viikon karanteeniin ja sen lisäksi kaikkien 20 Valioliigaseuran tulisi hyväksyä 92 ottelun pelaaminen Perthissä.