HJK nappasi 1-0 rutiinivoiton latvialaisesta FK Ventspilsistä Sonera stadiumilla ja jatkoi yhteismaalein 4-1 Champions Leaguen 3.karsintakierrokselle. Paikalle oli saapunut reilut kuusi ja puoli tuhatta katsojaa, jotka saivat todistaa varsin laimean jalkapallo-ottelun. Samaa mieltä oli myös HJK:n puolustaja Gideon Baah, joka ahkeroi ottelussa täydet minuutit.

– Ei ollut kauhean erikoinen peli. He tekivät ensimmäisessä osassa virheitä ja tulivat nyt hyvin valmiina meitä vastaan ja siksi olimme vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla. He olivat todella kurinalaisia, joten meidän ei auttanut olla kuin kärsivällisiä, Baah kertasi Arvokisat-sivustolle.

Ventspilsin prässi ei koko ottelun aikana ollut korkealla, joka mahdollisti HJK:n harmittoman pallottelun alakerrassa ja keskikentällä.

– Se oli yllättävää. Luulimme, että he ottavat varsinkin tappioasemassa ylhäältä kiinni, mutta he olivat todella alhaalla. Meidän ei auttanut muuta kuin pitää palloa ja odottaa paikkojen syntyä, ghanalainen hämmästelee.

Baah ei osannut sanoa, oliko Latvian hallitseva mestari pahempi vastus kuin esimerkiksi FC Lahti.

– He olivat ihan hyvätasoinen joukkue, mutta on vaikeaa verrata heitä Veikkausliiga-joukkueisiin, koska nämä pelit eroavat niistä peleistä niin paljon. Ventspils oli kurinalainen joukkue ja he antoivat hyvän vastuksen, Baah vastaa kohteliaasti.

Vasempana pakkina pelanneen 23-vuotiaan tähtihetki ottelussa oli Mike Havenaarin maalin johtanut kaukaa lähtenyt nappikeskitys.

– Näin Demban (Savage) ja Miken maalilla ja päätin pistää pallon sinne. Puolustajana voi olla maalisyötöstä aina iloinen, ghanalainen kertoo hymyillen.