Tobias Salmelainen aloitti HIFK:n urheilujohtajana marraskuussa 2017 ja on aloittanut kiivaasti Liigajoukkueen rakentamisen tuleville kausille.

Ensimmäiset jatkosopimukset Salmelaisen urheilujohtajan aikakaudella tehtiin Atte Engrenin, Thomas Nykoppin sekä Micke Åstenin kanssa. Markus Kankaanperä saapui IFK:hon loppukauden lainasopimuksella Sportista.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla. Salmelaisella on selkeä visio miten menestyvä joukkue rakennetaan ja hän tietää millaisia pelaajia hän IFK:hon haluaa.

– Luisteluvoima on nykypäivän jääkiekossa äärimmäisen tärkeää. Meillä täytyy olla luisteluvoimaisia pelaajia. Myös pukukopissa täytyy olla erilaisia pelaajia ja erilaisia luonteita. Emme voi valita joukkueeseen pelkästään 30 vahvaa luonnetta. IFK:n pitää olla seura, johon pelaajat haluavat tulla, Salmelainen painottaa HIFK:n verkkosivujen haastattelussa.

HIFK:lla on tähtäin olla Suomen suurin ja sen eteen toimistolla paiskitaan koko ajan töitä.

– On aikamoinen palapeli löytää oikeat ihmiset sinne pukukoppiin. Haluamme olla Suomen isoin ja menestynein seura. Matka on kesken, mutta olemme tällä hetkellä oikealla tiellä, Salmelainen toteaa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut