Helsingin IFK lanseerasi tänään lauantaina yhteistyössä Suomen johtavavan räätälöityjen tietokoneiden valmistajan Jimm’sin kanssa elektroniseen urheiluun keskittyvän joukkueen.

Joukkueen nimi on Helsinki REDS, joka keskittyy pelaamaan Overwatch-peliä. Overwatch on Blizzard Entertainmentin monen pelaajan ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Vastaavaa on tapahtunut muuallakin urheilumaailmassa. Esimerkiksi Saksan Bundesliigajoukkue Schalke 04:llä on oma eSport-joukkueensa, samoin PSG:llä, Manchester Cityllä ja Valencialla.

Eli perinteiset urheiluseurat siirtyvät kiihtyvää tahtia myös hurjasti kasvavan e-urheilun pariin.

-Peliksi valikoitui Overwatch, koska tutkimamme tiedot osoittavat pelin suosion nousevan jatkuvasti. Odotamme Overwatchin nousevan top-5 suosituimpiin eSport-peleihin vuoden sisällä, joukkueen manageri Christer Kasurinen kertoo.

– Olemme innoissamme, että elektroninen urheilu huomioidaan perinteikkäiden urheiluseurojen keskuudessa siinä missä mikä tahansa muu joukkueurheilukin. Vaikka maailmalla trendi on jo huomattu jokin aikaa sitten, niin suomalaiset ovat edelleen elektronisen urheilun eturintamassa, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Helsingin IFK:sta oltiin nimenomaan Jimm’siin yhteydessä uutta peliorganisaatiota käynnistettäessä. Odotamme Helsinki REDS -yhteistyöltä niin näkyvyyttä elektronisen urheilun yleisön keskuudessa kuin yhteisiä tapahtumia tulevaisuudessa, Järvinen lupaa.

Helsinki REDSin Overwatch-tiimi:

Roope ”Ruape” Kurkela
Jani ”Exceed” Kosonen
Eemeli ”Woomera” Ikonen
Ville ”PrettyWise” Mikkonen
Miika ”BBR” Tekoniemi
Toni “Effix” Hurme

– Joukkueen kasaamisessa lähdettiin katsomaan ensimmäisenä, että henkilökemiat kohtaavat, sen jälkeen kuinka kukin pelaa oman mukavuusalueen ulkopuolella. Mutta tärkein osa joukkueen kasaamista oli, että meillä pysyy hyvä joukkuehenki, Helsinki REDSin kapteeni ”Ruape” Kurkela kertoi joukkueen rakentamisprosessista.

Roope Kukkanen, Helsinki
Twitter: @gugganen