Kolmesta maailmanmestaruudesta ja 43 GP-voitosta huolimatta Lewis Hamilton ei ole koskaan pystynyt voittamaan Brasilian GP:tä. Viime vuonna hän oli kakkonen ja 2009 kolmas, kaikki muut kuusi Brasilian GP:tä ovat menneet enemmän tai vähemmän pöpelikköön.

– On hämmästyttävää, että Ayrton Sennakin joutui ajamaan Interlagosissa kahdeksan kertaa ennen kuin pystyi voittamaan kotiyleisönsä edessä. Tämä on yksi kilpailu, jota en ole koskaan voittanut, joten jos pystyn sen nyt tekemään, se on minulta kunnianosoitus Sennan muistolle. Joten aion todellakin laittaa kaikkeni peliin sunnuntaina, Hamilton kertoi Crash.netin haastattelussa.

– Interlagos on ehdottomasti klassikko. Rata on aika lyhyt ja kova renkaille. Täällä on usein epävakaa sää ja ensimmäisessä mutkassa sattuu ja tapahtuu todella usein. Vastapainoksi brasilialaiset fanit ovat aivan fantastisia. He ovat todella mukavia, intohimoisia ja ulospäin suuntautuneita. Tämä on hieno ja värikäs maa, joka on aina ollut minulle erityinen, Hamilton sanoo.

– Jo nuorena unelmani oli kilpailla joskus Sao Paulossa. Kun olen täällä, tunnen aina Ayrton Sennan läsnäolon jotenkin. Saan täällä aina todella hyvän vastaanoton ja se vetää joka kerta mielen nöyräksi.

Brasilian GP:llä ei ole enää merkitystä mestaruustaistelun kannalta, sillä Lewis Hamilton on jo varmistanut tittelin. Kakkospaikasta sen sijaan yhä kamppaillaan, kun jäljellä on kaksi osakilpailua. Nico Rosberg on 21 pistettä edellä Sebastian Vetteliä. Myös suomalaisten jäsentenvälinen ratkeaa vasta viimeisinä viikonloppuina: Valtteri Bottas on MM-sarjassa neljäntenä vain kolme pistettä Kimi Räikkösen edellä. Bottaksen tallikaveri Felipe Massakin on vain yhdeksän pistettä Bottasta perässä, joten Williamsin jäsentenvälinenkään ei ole vielä ratkennut.