Suomen miesten futsalmaajoukkue aloittaa historialliset EM-kilpailut kohtaamalla torstain avausottelussa Italian. Päävalmentaja Mico Marticin mukaan Suomen joukkue on valmistautunut hyvin ja valmiina kisoihin.

Suomi kohtaa avausottelussaan maailman huippujoukkueisiin lukeutuvan Italian. Martic ei hätkähdä kovaa avausvastustajaa, vaan odottaa innolla tulevaa haastetta.

– He eivät selvinneet MM-kilpailuihin ja heillä oli siinä hieman vaikeampi vaihe, joten he tulevat näihin kisoihin varmasti nälkäisinä. Heillä on taitava joukkue, joka kykenee ottamaan pelin haltuunsa, he ovat taktisesti hyvä ja heillä on erinomainen valmentaja. Mielestäni he ovat yksi turnauksen ennakkosuosikeista. Italia on meille hieno haaste, ja haluamme näistä kisoista juuri kovia haasteita. Niitä odotamme, mutta emme pelokkaina, vaan luottavaisina, Martic toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Suomen peli perustuu tiukkaan puolustuspelaamiseen. Martic tietää, ettei Suomi pärjää maalintekokilpailussa.

– Kun olemme saavuttaneet parhaat tuloksemme huippumaita vastaan, niin ne ovat aina olleet vähämaalisia otteluita. Voittomme mahdollisuudet piilevät siinä, että meidän on pystyttävä puolustamaan hyvin sekä suojella omaa maaliamme kaikin mahdollisin keinoin. Maalivahtipeli on tärkeässä roolissa ja hyökkäyspäässä meidän on käytettävä maalipaikkamme tehokkaasti hyväksemme. Olemme hävinneet Italiaa vastaan kolme edellistä ottelua, joten nyt olisi voiton aika.

Suomi on kisoihin hyvin valmistautunut ja joukkue on valmiina ensimmäiseen EM-lopputurnaukseen.

– Pelaajat ovat iloisia saadessaan mahdollisuuden näyttää mistä heidät on tehty maailmanlaajuisella estradilla. Haluamme olla osana tällaisia tapahtumia ja edustaa Suomea kunnialla. Meillä on velvollisuus antaa kaikkemme kaikille niille intohimoisille suomalaisille futsalihmisille, jotka ovat olleet viemässä lajia eteenpäin. Sitä kautta sitten tulos tulee, jos on tullakseen, Martic päättää.

Lähde: Palloliiton verkkosivut

Kuva: SPL