Leijonista tuttu Sebastian Aho on pelaaja, jonka entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius arvostaa korkealle.

Hyökkääjä Aho, 20, on tehnyt tällä kaudella Carolina Hurricanesin riveissä 48 ottelussa pisteet 18+21=39.

– Aho on vähän samantyylinen pelaaja kuin Mikke (Mikael Granlund), helvetin fiksu, luo paikkoja, tekee maaleja. Se kuuluisa datasentteri toimii, Helenius sanoi Leijonat.comille.

Helenius tutustui Ahoon jo vuosia sitten. Nuoren miehen elkeet jäällä tekivät heti vaikutuksen.

– Sebastian on 97-syntyneitä ja muistan kun pelattiin Kärppiä vastaan Jokerien kanssa C-junnuissa. Siellä oli Ahon lisäksi (Jesse) Puljujärveä ja kumppaneita. Aika kova nippu. Voitettiin muistaakseni yksi matsi ja lopuissa kyyti oli kylmää.

– On kuitenkin hienoa seurata noita jätkiä, joita on nähnyt jo nuorena pelaavan. Kyllähän tämä viiden miljoonan kansa tuottaa hirmuisen määrän hyviä kiekkoilijoita.

Aho ja Carolina pelaavat seuraavaksi sunnuntaina, kun joukkue isännöi San Jose Sharksia. Ottelu alkaa kello 20 Suomen aikaa ja on nautittavissa kotisohvilla ympäri Suomen.

Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa maanantaihin 5.2. klo 9 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa. Viaplay on viikonloppunakin maksullinen.

Katso tarkemmat tiedot avoimesta viikonlopusta täältä.