Maajoukkueen vakiokalustoon 1990-luvun puolivälissä kuulunut Kim Suominen on saanut Palloliiton kurinpitovaliokunnalta neljän ottelun peli- ja toimitsijakiellon Kai Pahlman -turnauksen tapahtumista.

TPS:n vuonna 2001 tai myöhennyt syntyneitä junioreita turnauksessa valmentanut Suominen meni turnausiltana Pajulahden urheiluopiston ravintolassa iltapalan aikana erotuomarin luokse linjastolla.

Erotuomari oli poistanut Suomisen tekniseltä alueelta katsomoon aiemmin päivällä ottelussa, joka päättyi TPS:n 6-0-voittoon MP:stä.

Palloliiton kurinpitovaliokunnan mukaan Suominen vaikutti ravintolassa tilanteessa kiihtyneeltä ja aloitti keskustelun erotuomarille koskien saamaansa toimitsijakieltoa ottelusta TPS/yj-MP. Suominen oli kiihtynyt, huusi ja käyttäytyi vihamielisesti erotuomaria kohtaan.

Hän pyysi erotuomaria sivummalle juttelemaan asiat läpi kahden kesken. Erotuomari kehotti Suomista tekemään raportin kahteen kertaan. Lopulta Suominen poistui tilanteesta omalle paikalleen. Koko ravintola kuuli ja näki tapahtuneen. Erotuomari koki tilanteen uhkaavana ja yksityisyyttä loukkaavana.

Suomisen vastineen mukaan hän myöntää puhuneensa kovaan äänensävyyn ja pyytäneensä erotuomaria juttelemaan toimitsijakiellosta kahden kesken. Suominen kuitenkin kieltää uhkaavansa sanallisesti tai fyysisesti erotuomaria. Vastineen mukaan Suominen oli kiroillut omalle pelaajalleen ottelussa ja erotuomarin tullessa hänen luokseen Suominen poistui oma-aloitteisesti katsomoon.

Suominen oli toimitsijakiellossa seuraavassa ottelussa TPS – VIFK. Suominen seurasi ottelua katsomosta, vastapäätä TPS:n teknistä aluetta ja ohjasi sieltä peliä. Hän antoi ohjeita, palautetta ja kiroili oman joukkueen pelaajille. Hän toimi valmentajanomaisesti vaikka oli toimitsijakiellossa.

Suomisen vastineen mukaan hän oli istunut katsomossa usean tuomarin vieressä ja hänelle ei missään vaiheessa todettu, ettei hän saisi olla siinä tai sanoa omille pelaajilleen mitään. Vastineen mukaan hän kerran huusi kiroillen omalle pelaajal-leen. Muutoin hän kertoi kannustaneensa positiivisella tavalla omia pelaajiaan.

Suomisen katsottiin syyllistyneen rangaistusmääräysten mukaiseen epäurheilijamaiseen käytökseen. Lisäksi Suominen syyllistyi erotuomariston uhkaamiseen.