Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana ja Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiesti käynnistivät Eurocup-syksynsä komeilla vierasvoitoilla Turkissa ja Venäjällä. Petteri Koposen BC Himki puolestaan luuttusi kotikentällään parkettia VEF Riialla.

Union Olimpija Ljubljana tukahdutti istanbulilaisen Besiktasin hyökkäyksen täysin kolmen neljänneksen ajan ja johti päätösjaksolle lähdettäessä pistein 36–52.

Besiktas ryhmittäytyi kuitenkin vielä viime minuuteilla vastahyökkäykseen ja kipusi pisteen päähän (68–69) kolme sekuntia ennen loppua, kunnes vieraiden montenegrolaisvahvistus Halil Kanacevic jäädytti pelin onnistuneella vapaaheitollaan.

Olimpijan aloitusviisikkoon kuulunut Sasu Salin urakoi 33 minuuttia ja kuului voittajien parhaimmistoon 13 pisteellään ja kolmella levypallollaan. Myös Halil Kanacevic keräsi 13 pistettä.

Ottelutilastot: Besiktas – Olimpija

Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiesti nappasi avausvoittonsa Venäjällä Volgogradin ”Punaisen Lokakuun” vieraana.

Kymmenellä pisteellä johtanut Ploiesti joutui puolustuskannalle viime minuuteilla, kun Volgograd nousi kahden pisteen päähän (70-72) nelisen minuuttia ennen loppua. Tuolloin pelin otti haltuunsa Ploiestin pelinrakentaja Dee Brown, joka johdatti vieraat 75-81 (36-43)-voittoon.

Lee nakutteli voittajille 23 minuutissa 12 pistettä ja kauhoi neljä levypalloa. Dee Brown (14/4/6 syöttöä) ja Marius Runkauskas (15/2) olivat romanialaisten parhaat.

Latvialainen VEF Riika pysyi Petteri Koposen BC Himkin kyydissä kymmenen minuuttia Moskovan kupeessa keskiviikkona. Himkin tiivis joukkuepuolustus, nopea pallonliike ja hyvä heittopeli takasivat kotijoukkueelle 19 pisteen taukojohdon ja lopulta 94–65 (47–28)-voiton.

Vaihdosta peliin tullut Petteri Koponen käytti 18 peliminuuttiaan hyvin hyödykseen viimeistelemällä 12 pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Tyrese Rice (16/3/5 syöttöä/3 riistoa) ja Egor Vjaltsev (14/3/4 riistoa) olivat Himkin parhaat.

Samuel Haanpään edustama Borås Basket jatkaa Ruotsin Basketliganin kärjessä tappiottomalla neljän voiton suorallaan. Borås napsaisi viimeiseksi voiton Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen valmentamasta Solna Vikingsistä pistein 100–102 (55–51).

Hienoisesti peliä viime minuuteilla hallinnut Borås sai tuta viimeisellä minuutilla Vikingsin voiman, kun kotijoukkue kiri kahdesti kahden pisteen päähän ja kertaalleen pisteen päähän. Vierasvoiton takasi lopulta Christian Maråker vapaaheittoviivalta kolme sekuntia ennen loppua.

Samuel Haanpää nakutti 28 minuutissa 10 pistettä ja kolme levypalloa. James Miller (25/4/6 syöttöä) ja Christopher McKnight (18/6/4 riistoa) tahdittivat vieraita.

Borås on voittanut kaikki neljä otteluaan. Solnalle on kirjattu neljä tappiota.