Belgia ja Yhdysvallat kohtaavat tänään viimeisessä neljännesvälieräottelussa toisensa kello 23 Suomen aikaa. Ottelun voittaja kohtaa puolivälierissä Argentiinan tai Sveitsin.

Belgia voitti oman lohkonsa kaikki kolme otteluaan ja selviytyi neljännesvälieriin H-lohkon voittajana. Lohkon muut joukkueet olivat Algeria, Venäjä ja Etelä-Korea. Vaikka Belgia voittikin kaikki ottelunsa, se joutui silti tiukoille kaikissa kamppailuissaan ja selvitti jokaisen vain yhden maalin turvin. Belgian peli on toistaiseksi ollut lähes koko ottelun erittäin kankeata ja kaikki joukkueen tekemät maalitkin ovat syntyneet vasta noin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

USA selviytyi lohkostaan toisena joukkueena Saksan jälkeen. G-lohkossa Yhdysvaltojen taakse jäi Portugali ja Ghana. USA voitti avausottelussaan hyvällä taistelulla Ghanan ja joutui tyytymään tasapeliin Portugalia vastaan portugalilaisten viime hetken maalilla. Viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan USA taipui kuitenkin Saksalle lukemin 1-0. Jürgen Klinsmannin joukkue on kuitenkin herättänyt Yhdysvalloissa melkoisen ”futisbuumin” ja joukkuekin painaa melkoisella vauhdilla eteenpäin. Tänään USA:n ryhmällä on hyvä tilaisuus edetä puolivälieriin.

Ottelussa ei varmastikaan tulla näkemään monia maaleja. Lähtökohdat viittaavat hieman siihen suuntaan, että viimeinen puolivälieräjoukkue ratkotaan jatkoajalla tai vasta rangaistuspotkukilpailussa.