Perjantaina MM-kisoissa potkaistaan käyntiin B-lohko todellisella herkkupalalla, kun viime MM-kisojen finalistit Espanja ja Hollanti iskevät yhteen. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 22.00.

Hallitseva mestarijoukkue Espanja on myös yksi Brasilian kisojen suurimmista suosikeista. Materiaali on äärimmäisen kova ja kokeneet pelaajat ovat tottuneet voittamaan. Vicente del Bosque saa tähdistään vielä kaiken irti, joten ainekset ovat jälleen mestaruuteen.

Espanjan suurimmat kysymysmerkit liittyvät tällä hetkellä hyökkäys- ja maalivahtipelaamiseen. Ykköshyökkääjä Diego Costan pelaaminen on epävarmaa. Todennäköisesti häntä säästellään vielä alkulohkon aikana ja näin Espanjan hyökkäyspelistä puuttuu iso palanen. Jos Costa on sivussa, kärjessä pelaa todennäköisesti ”valeysinä” Cesc Fabregas. Ykkösvahti Iker Casillas jäi Real Madridissa tällä kaudella vähälle peliajalle. Tämä näkyi myös Mestarien liigan finaalissa, jossa Casillas oli kaukana parhaastaan. MM-kisoissa virheitä ei saa tulla.

Espanjan keskikentällä Andres Iniesta, Xavi, Xabi Alonso ja Sergio Busquets ovat kaikki maailman eliittiä. He pystyvät dominoimaan kenttää ja palloa lähes mielin määrin. Espanja perustaakin pelinsä pitkälti keskikentän pallonhallintaan ja syöttökombinaatioihin, joita tukevat laitapakit Jordi Alba ja Cesar Azpilicueta.

Hollanti selvisi Etelä-Afrikassa finaaliin, mutta Espanja oli siinä vahvempi. Nyt Louis van Gaalin miehistö haluaa varmasti revanssin. Helpolla se ei kuitenkaan tule, se on varmaa.

Hollannin hyökkäyspää on paperilla yksi kisojen kovimmista. Arjen Robben, Robin van Persie ja Wesley Sneijder ovat sen tason pelimiehiä, että he pystyvät ratkomaan pelejä ketä tahansa vastaan. Myös Klaas-Jan Huntelaar varmasti janoaa vastuuta ja maaleja.

Hollannin puolustuspää on kuitenkin iso kysymysmerkki. Lähes kaikki pelaajat pelaavat Hollannin pääsarjassa, joten kokemukset maailman huippupeleistä ovat vähissä. Nuori puolustuslinja on myös hieman riskialtis, joten Espanjaa vastaan voi tulla tukalat oltavat.

Hollanti pyrkii Espanjan tavoin myös selkeään pallonhallintaan sekä puhkomaan linjoja yksi kerrallaan. Peli on ajoittain varmasti ns. asemasotaa, jolloin yksilösuoritukset nousevat ratkaisevaan rooliin.

Avauspeleissä on aina suurimmat mahdollisuudet yllätyksiin, mutta tällä kertaa Espanja voittanee vähämaalisen ottelun.