Rallin WRC2-luokassa Esapekka Lappi jahtaa maailmanmestaruutta tosissaan. Se vaatii kuitenkin voittoa Korsikalla. Kun viisi erikoiskoetta on ajettu, Lappi on erinomaisissa asemissa kilpailun kakkospaikalla.

Lappi on MM-sarjassa neljäntenä jäätyään kolaroinnin vuoksi ilman pisteitä edellisessä osakilpailussa Saksassa. Luokkaa johtaa Nasser Al-Attyah, Lappi on perässä 27 pistettä. Lapilla on tosin yksi kilpailu vähemmän ajettuna ja kun mukaan pisteisiin lasketaan seitsemän osakilpailua, on suomalaisella yhä loistavat mahdollisuudet mestaruuteen.

– Korsika on todella kova haaste. Olemme täällä ainoastaan voittamassa. Motivaatio on aivan tapissa ja tiedostamme, että virheisiin ei ole enää varaa jäljellä olevissa osakilpailuissa, Lappi kertoi WRC.comille.

Lappi on napannut voitot Puolassa ja Suomessa, Portugalissa hän oli kakkonen. Korsikan avauspäivä oli hänelle hankala.

– Olipahan päivä, EK 3 oli ehkä urani vaikein.

Lauantain ensimmäinen EK sujui hyvin, Lappi oli nopein ja päihitti kisaa johtavan Ranskan Julien Maurinin 4,6 sekunnilla. Suomalainen nousi kisan kakkoseksi ohi Irlannin Craig Breenin, Maurin on enää 2,2 sekuntia edellä.

Toinen luokan suomalaiskuljettaja Teemu Suninen on kilpailussa viidentenä, mutta ero kärkeen on jo 1.52.

– Liian rauhassa tuli vain ajettua näissä olosuhteissa. Kolmas erikoiskoe oli varmasti vaikein pätkä, jonka olen koskaan ajanut. Vuorilta oli valunut mutaa yli tien. Sen lisäksi tiellä oli pieniä puroja ja kiviä, joita koetin väistellä. Oli todella haastavaa päästä edes läpi, Suninen kommentoi tiedotteessaan.

– Kerran pyörähdin ja sitten oli myös ongelmia käsijarrun kanssa. Kahdesti jouduin peruuttelemaan takapiikissä ja kyllä siinä aikaa meni. Eroa kärkeen on aivan liikaa.