D-lohkon toisessa kamppailussa kohtaavat futiksen mahtimaat Englanti ja Italia. Ottelu on joukkueille jatkoonpääsyn kannalta äärimmäisen tärkeä. Aloituspotku on klo 01.00 Suomen aikaa.

Kummankaan joukkueen kisoihin valmistautuminen ei ole tuloksellisesti ollut mikään lupauksia herättävä. Kolmesta valmistavasta harjoitusottelusta Englanti voitti vain ottelun Perua vastaan. Ecuadoria ja Hondurasia vastaan joukkue nyhjäsi tasapelin. Italia puolestaan kaatoi kenraaliharjoituksssa Fluminesen, mutta jäi yllättäen tasatuloksiin Irlannin ja Luxemburgin kanssa.

Englannilla on edessään revanssi Italiasta, sillä joukkue putosi ”Saapasmaalle” vuoden 2012 EM-kisojen puolivälierässä rangaistuspotkukilpailussa. Englannin tämänvuotinen kisajoukkue on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Nuoruutta ja innokkuutta joukkueeseen tuovat muun muassa arvokisadebytantit Ross Barkley ja Luke Shaw. Johtajuutta ryhmään sen sijaan tuovat kaiken nähneet yli sadan maaottelun miehet Frank Lampard ja Steven Gerrard. Englannin joukkueesta löytyy todella paljon nopeita pelaajia kuten esimerkiksi: Raheem Sterlin, Danny Welbeck ja Daniel Sturridge. Roy Hodgson takaa sen, että mitään maalijuhlaa ottelusta ei tule, vaan Englanti tulee varmasti panostamaan puolustuspeliinsä. Joukkueen keskikentän raketti Alex-Oxlade Chamberlain ei ole vielä toipunut loukkaantumisestaan ja näin ollen huilaa vielä tämän ottelun.

Myös Italialla on ottelun alla pieniä huolia, sillä joukkueen kapteeni ja ykkösmaalivahti Gianluigi Buffonin pelaaminen on epävarmaa harjoituksissa tulleen tällin vuoksi. Keskikentällä on odotettavissa maukkaita kaksinkamppailuja Andrea Pirlon ja englantilaispelaajien välillä, sillä kumpikin joukkue haluaa hallita palloa. Italian peli kulkee nimenomaan Pirlon kautta ja sen tiedostaa myös Englanti. Italialla on joukkueessaan myös todellinen valttikortti Mario Balotelli. Mies voi ratkaista pelin kuin pelin yksilösuorituksillaan. Kolikon kääntöpuolena on toki räjähdysherkkä luonne, joka voi tuoda ongelmia myös omalle joukkueelle. Balotellin olisi tärkeä saada onnistumisia heti ensimmäisissä peleissä, jotta miehen fokus pysyisi itse pelaamisessa.

Ottelun alku on varmasti varovainen ja tunnusteleva. Ottelu on äärimmäisen tärkeä ja kumpikaan joukkue ei missään nimessä halua hävitä. Vähämaalinen tasapeli ei olisi kenellekään yllätys.