Viime kesän MM-välieräjoukkueet pelaavat tyhjillä katsomoilla Stadion Rujevicassa Kroatian Rijekassa perjantai-iltana.

Kroatian ja Englannin välinen Nations League – ottelu joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille Uefan määräyksestä. Syy juurtaa aina vuoden 2015 EM-karsintoihin Italiaa vastaan niin ikään tyhjille katsomoille pelattuun otteluun. Kentälle piirretyn hakaristin johdosta Uefa langetti Kroatian jalkapalloliitolle 100 000 euron sakot ja määräsi maan kaksi seuraavaa kotiottelua pelattavaksi tyhjille katsomoille. Jo Italia-ottelu pelattiin tyhjille katsomoille Kroatian kannattajien aiempien rasististen laulujen vuoksi.

Ensimmäinen pannan alainen ottelu oli jo lokakuussa 2015, mutta sen jälkeen Kroatialla ei ole ollut Uefan alaista kotiottelua.

BBC uutisoi, että autioista stadionista huolimatta Kroatiaan on matkustamassa kourallinen Englannin kannattajia. Ottelu on Englannin historian 988:s ja ensimmäinen sen historiassa, joka pelataan suljettujen ovien takana. Se ei silti ole este joillekin kannattajille.

– Minulta ei ole jäänyt yhtään Englannin ottelua väliin sitten vuoden 2011 Montenegron ottelun. Siksi haluan niin epätoivoisesti sinne, kertoo Englannin kannattaja James Monks BBC:lle.

Englanti lähtee hakemaan revanssia nuorella joukkueella.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate nimesi kolme uutta mielenkiintoista pelaajaa lokakuun maaotteluihin. Leicesterin James Maddison, Derbyssä lainalla oleva Chelsean pelaaja Mason Mount ja Saksan Bundesliigan tämän hetken syöttöpörssin kärki Dortmundissa pelaava Jadon Sancho pukevat kaikki ensimmäistä kertaa kolmen leijonan paidan ylleen aikuisten tasolla.

Suora lähetys Kroatia-Englanti-ottelusta alkaa Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa perjantaina 12.10 klo 21.35. Ottelun parhaat palat ovat katsottavissa Viafreessä