Viaplay tulee jatkossa olemaan Englannin liigacupin ja mestaruussarjan koti kaikissa Pohjoismaissa, Puolassa, Baltiassa ja Hollannissa.

Suomessa ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplay -palvelussa. Suosittu Englannin mestaruussarja on Englannin miesten jalkapalloilun toiseksi korkein sarjataso Valioliigan jälkeen. Elisa Viihde Viaplayssa seurataan joka kausi yli 180 suoraa ottelua, mukaan luettuna Sky Bet Play-Off semifinaalit ja finaalit. Valioliiga ja mestaruussarja -tiimejä seurataan myös Carabao Cupin jokaisella kierroksella, huipentuen Wembley-stadionilla pelattavaan finaaliin.

Englannin mestaruussarja on Euroopan neljänneksi katsotuin liiga, jolla on miljoonia faneja. Viime vuosina mestaruussarjan 24 joukkueeseen on kuulunut kuuluisia seuroja, kuten Aston Villa, Derby County, Fulham, Newcastle United, Nottingham Forest ja West Bromwich Albion. Kauden päätteeksi kaksi parasta joukkuetta nousee suoraan Valioliigaan, ja kolmas paikka ratkaistaan odotetussa playoff-finaalissa.

Tällä hetkellä Liverpoolin hallussa oleva Carabao Cup on avoinna kaikille Englannin liigan 92 joukkueelle, ja se pelataan seitsemän pudotuspelikierroksen aikana. Voittaja saa paikan seuraavan kauden UEFA Europa Conference Leaguessa.

– Urheilufanit kaikkialla tietävät, ettei ole mitään englantilaista jalkapalloa parempaa. Sekoitus taitoja, intohimoa, perinteitä ja arvaamattomuutta tekee siitä voittajan kentällä ja sen ulkopuolella. Viaplaylla on Valioliigaoikeudet jo yhdeksässä maassa. EFL Championshipin ja Carabao Cupin varmistaminen pitkäaikaiseen kumppanuuteen tarkoittaa, että voimme tarjota faneille yhden yhteisen alustan englantilaisen jalkapallon kotina, Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer, sanoo Viaplayn tiedotteessa.

– EFL: llä on tärkeä rooli englantilaisessa jalkapalloilussa, ja kilpailuillamme on edelleen valtava maailmanlaajuinen vetovoima, joka houkuttelee kymmeniä miljoonia kannattajia vuosittain sekä paikan päälle otteluihin että kotikatsomoihin. Perintömme ja kilpailukykymme ovat vertaansa vailla liigajalkapallossa, ja olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Viaplayn kanssa 10 maassa ympäri Eurooppaa, jotta fanit voivat nauttia EFL-tarinasta ja seurata uuden kauden jokaista käännettä, muistuttaa Trevor Birch, EFL Chief Executive.