EM-lentopallo käynnistyy – ”Suomella kaikkien aikojen tilaisuus kaataa Venäjä”

© Kuva: Getty Images

Lentopallon EM-lopputurnaus alkaa perjantaina. Suomi on mukana, ja pelaa kisojen alkulohkossa D. Sivustomme asiantuntija Panu Markkanen perkaa Suomen asetelmat kisoissa.

Mikä on yleisvaikutelma tämän vuoden EM-kisoista?

– Euroopan taso lentopallon huipulla on kaikista maanosista kovin, eli EM-turnaus on siksi todella kovatasoinen. Hallitseva olympiavoittaja (Venäjä), maailmanmestari (Puola) ja Maailmanliigan voittaja (Ranska) tulevat Euroopasta ja ovat mukana myös EM-kisoissa. Taso on kova, ja kärki myös leveä. Tulossa on todella hieno turnaus.

Suomi kohtaa alkulohkossa Venäjän, Serbian ja Slovakian. Mitä ajattelet näin kovasta lohkosta?

– Lohkon pitääkin olla kova, kun tällä tasolla pelataan. On totta, että Venäjä ja Serbia ovat maailman huippuja, mutta Suomikin nostaa omalta osaltaan tämän lohkon tasoa. On aika jättää taakse puheet, että Suomi pelaa kovien maiden joukossa. Se on totta, mutta Suomi on myös itsekin yksi tämän turnauksen kovista joukkueista. Suomi ei ole turnauksen ykkössuosikkien joukossa, mutta ylempää keskitasoa, eikä minkään joukkueen ole mieluisaa pelata Suomea vastaan.

Avausvastustaja on Venäjä. Mitkä ovat Suomen mahdollisuudet tässä ottelussa?

– Suomella on tänään kaikkien aikojen tilaisuus kaataa Venäjä. Vastustaja on sekavassa tilassa, joten Suomen tavaramerkillä eli yhtenäisellä ja omiin vahvuuksiin perustuvalla joukkuepelillä Venäjän voi voittaa. Tämä toki vaatii kaikesta huolimatta aivan huippusuoritusta, sillä Venäjän yksilötaito on kovempi kuin Suomen. Vaikka Suomella siis on edellytykset voittaa tänä iltana, on Venäjän 3-0 –voittokin aivan mahdollinen.

Mitkä maat ovat turnauksen suurimmat suosikit?

– Veikkaan mestarin löytyvän kolmikosta Puola, Serbia ja Italia. Mustana hevosena on mainittava Ranska. Mestarillehan on luvassa paikka Rion olympialaisissa, joten toivoisin, että finaalissa nähtäisiin kaksi maata, joilla kummallakaan ei ole vielä olympiapaikkaa. Euroopastahan vasta Italialla on olympiapaikka.


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.