Englannin kanaalissa sijaitsevan Jerseyn jalkapalloliitto on hakenut UEFAn jäsenyyttä ja vaikka toiveet näyttävät heikoilta, Jerseyssa on tehty pitkälle meneviä suunnitelmia.

UEFA on torjunut Jerseyn hakemukset sillä perusteella, että maa ei ole itsenäinen valtio, mutta Jersey on valittanut päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:aan. CAS:n päätöstä voidaan odotella näillä näkymin kesäkuussa, mutta Jerseyssa visioidaan villisti.

Jerseyn jalkapalloliiton puheenjohtaja Phil Austin vilauttaa mahdollisuutta pelata UEFAn alaiset maajoukkuekilpailut tulevaisuudessa kahdella tasolla.

– Hyväksymme sen, että Saksa ja Englanti eivät luultavasti halua pelata meitä vastaan, mutta miksi emme voisi olla ”kakkosdivisioonassa” pelaamassa Gibraltaria, Maltaa, Andorraa ja Liechtensteinia vastaan, Austin heitti BBC Radio Jerseylle.

– Meidän näkemyksemme on, että UEFAn pitäisi jakaa kilpailut kahtia ja luoda niin sanottu kakkosdivisioona pienemmille kansakunnille. Jos sitten edistymme ja nousemme sen ryhmän kärkeen, voimme ottaa pienen askeleen ylöspäin.

Noin 100 000 asukkaan Jersey on jalkapallomielessä tällä hetkellä Englannin liiton alainen maakunta, vaikka saarella pelataan omaa sarjaa.