Costa Rica jatkoi yllätyksiään D-lohkossa kaatamalla Italian lukemin 1-0. Ottelun voittomaalin iski joukkueen kapteeni Bryan Ruiz.

Ottelu alkoi varsin varovaisesti ja maalipaikoilla ei juhlittu. Italia hallitsi palloa ja Costa Rica iski vastahyökkäysillä. Ensimmäinen todellinen maalipaikka siunaantui Italian Mario Balotellille, joka pääsi läpiajoon Andrea Pirlon syötöstä. Balotellin nosto menee kuitenkin karkeasti ohi maalin. Balotelli pääsee yrittämään hetken päästä toistamiseen boksin rajalta, mutta laukauksen torjuu loistopelin pelannut Keylor Navas. Pikku hiljaa myös Costa Rica alkaa päästä maalipaikoille ja Oscar Duarte on yllättää Gianluigi Buffonin puskullaan. Pusku menee avopaikasta kuitenkin maalin katolle. Ottelun 44.minuutilla sitten rävähtää. Bryan Ruiz saa maalin takatolpalle loistokeskityksen ja mies ei erehdy, vaan puskee pallon vastuttomasti yläriman kautta maaliin. Maali oli todellinen pukukoppimaali.

Toisella puoliajalla Italia yritti päästä tasoihin muun muassa vaihtojen avulla. Parhaat paikat tulivat Matteo Darmianille ja Pirlolle heti puoliajan alkuun. Navas esitti kuitenkin kaksi maukasta torjuntaa ja piti maalinsa puhtaana. Peli jatkui Italian vahvalla pallonhallinnalla, mutta maalipaikoille joukkue ei enää päässyt. Costa Rican koko joukkueen puolustuspeli toimi kuin unelma ja joukkue keskittyi vaan nopeisiin vastaiskuihin. Italian hyökkäysyritykset päättyivät peräti 11 kertaa paitsioon ja turhautuminen paistoi heidän pelistään läpi. Muun muassa Balotelli oli varjoissa koko toisen puoliajan ja sai keltaisen kortin typerästä rikkeestä. Näin loppulekemiksi jäi 1-0.

Voiton myötä Costa Rica varmisti jatkopaikan pudotuspeleissä ja Italia ratkoo jatkoonpääsyn ottelussa Uruguayta vastaan.