Edmonton Oilersin supertähti, ja monien papereissa maailman paras jääkiekkoilija, Connor McDavid on dominoinut viime vuosina runkosarjassa. Pudotuspeleissä saavutukset ovat vielä toistaiseksi hiljaisemmat, mutta varhain sunnuntaiaamuna McDavid teki sen, mitä häneltä odotetaan.

Oli pelin ratkaisija, vieläpä seiskapelin. McDavid syötti toisessa erässä syntyneen Cody Cecin 1-0 johtomaalin ja teki neljä minuuttia ennen loppua upean soolomaalin, jolla Oilersin jatkopaikka varmistui kotiyleisön riemuksi. Kun konkarimaalivahti Mike Smith torjui kaikki Kingsin laukaukset, 29, jatkopaikka oli selviö. Tosin ottelu olisi ratkennut jo aiemmin, ellei Kingsin maalivahti Jonathan Quick olisi jälleen pelannut huippupeliä.

Connor McDavid nousi kahdella pisteellään takaisin myös pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Tämän kauden pudotuspeleissä hän on nyt tehnyt pisteitä kahden pisteen ottelukeskiarvolla eli 14 (4+10). Lisäksi miehen ± -tilasto näyttää kymmentä plussaa. Vihdoin vaikuttaisi siltä, että McDavid adjutantteineen on valmis viemään Oilersin tällä kaudella pitkälle.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki kauden pudotuspelit suorina lähetyksinä.