Champions Hockey Leaguen ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausosat mitellään tällä viikolla. Mukana on vielä kaksi suomalaisjoukkuetta, Jukurit ja Tappara, jotka molemmat pelaavat avausottelunsa tiistaina. Jukurit isännöi sveitsiläistä Fribourg-Gottéronia ja Tappara taistelee Sveitsissä HC Davosin vieraana.

– Hyvä fiilis on joukkueessa. Isoa seuraa vastaan pääsemme pelaamaan ja pelaajat pääsevät testaamaan tasoaan. Ehdottomasti on laadukas vastustaja, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen huomauttaa.

Jukurien tuore kanadalaisvahvistus Quinton Howden on mikkeliläisten mukana.

– Howden tekee tässä pelissä debyyttinsä. Jonkun verran meillä on loukkaantumisia, mutta niin on kaikilla joukkueilla tässä vaiheessa kautta. Paras mahdollinen rosteri laitetaan jäälle, Jokinen lupaa.

Tappara koki lauantaina kovan takaiskun, kun Waltteri Merelä loukkaantui Leijonien maaottelussa Tshekkiä vastaan. Tehohyökkääjä operoitiin Turussa ja edessä on pitkä huili.

– Pelaajatilanteemme on kohtalainen. Pienen tauon jälkeen on taas omanlainen juttunsa tulla peleihin mukaan. Kytkin on saatava heti pois päältä, Tapparan valmentaja Jussi Tapola toteaa.

Ennen maaottelutaukoa Tappara voitti Liigassa kolme peliä putkeen. Jokainen noista kolmen pisteen potista tuli yhden maalin erolla. Tapolan mukaan tunnelma kirvesrintojen leirissä on luottavainen HC Davosin kohtaamisen alla.

– Taas on vastassa joukkue Euroopan huipulta. Davos on luisteluvoimainen ryhmä, joka pelaa vauhdikasta lätkää, Tapola painottaa.

Lähde: CHL:n tiedote