A-lohkossa nähtiin MM-kisojen toinen 0-0 lopputulos, kun Brasilia ja Meksiko eivät saaneet palloa maaliin asti. Ottelun sankariksi kohosi Meksikon maalivahti Guillermo Ochoa, joka venyi lukuisiin huipputorjuntoihin.

Ensimmäinen jakso sujui ennakko-odotusten mukaisesti. Brasilia hallitsi peliä pakottaen Ochoan kuudesti torjuntatöihin, kun taas Julio Cesar isäntämaan maalilla oli käytännössä työtön.

Avausjakson parhaat paikat siunaantuivat Neymarille ja Paulinholle. Ochoa kuitenkin venytti itsensä niin Neymarin puskun kuin Paulinhon laukauksenkin eteen. Meksiko ei päässyt Brasilian maalin lähelle, ja sen vaarallisimmat tilanteet olivatkin Hector Herreran sekä Jose Vasquezin kaukolaukaukset, jotka menivät kuitenkin niukasti ohi. Maalia ei kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi, joten tauolle siirryttiin tilanteessa 0-0.

Brasilian valmentaja Luis Felipe Scolari vaihtoi tauolla Ramiresin tilalle hyökkäysvoimaisemman Bernardin, mutta Meksikon tiivis ryhmitys tylsytti jakson alussa parhaan terän Brasilian hyökkäyksistä. Meksiko puolestaan hätyytteli Julio Cesaria toistuvasti kaukolaukauksilla, mutta tuloksetta. 68. minuutilla Scolari vaihtoi lähinnä paitsiossa ottelussa olleen keskushyökkääjä Fredin tilalle Jon. Heti perään Neymar tälläsi lähietäisyydeltä, mutta Ochoa kesti. Paine Meksikon maalilla kasvoi ottelun edetessä jatkuvasti. 86. minuutilla Brasilian Thiago Silva puski voimalla, mutta Ochoa ei ollut yllätettävissä. Vaihtomies Raul Jimenez kokeili vielä lisäajalla heikoin tuloksin Julio Cesarin näppien pitävyyttä.

Fortalezassa nähtiin erittäin hyvätasoinen ja vauhdikas ottelu. Yksi piste tyydytti varmasti lopulta molempia, sillä tasatuloksen myötä joukkueet nousivat 4 pisteeseen, ja ovat vahvasti kiinni jatkopaikassa.