Nihkeästi Etelä-Amerikan MM-karsinnat aloittanut Brasilia palasi voittojen tielle, kun se kukisti tänään Perun kotonaan 3-0.

Brasilian maaleista vastasivat Bayern Münchenissä pelaava Douglas Costa, Corinthiansin kokenut Renato Augusto ja Atletico Madridin puolustaja Filipe Luis. Selvistä numeroista huolimatta ottelu ei ollut pässinlihaa, sillä Peru sai peräti seitsemän laukausta kohti Brasilian maalia vartioinutta Alissonia, mutta tämä pelasi huippupelin. Brasilian supertähden Neymarin saldoksi ottelusta jäi keltainen kortti.

– Tämä oli todella tärkeä voitto meille Argentiina-tasapelin jälkeen. Joukkue on koko ajan yhtenäisempi ja pelaamme peli peliltä paremmin. Alamme löytää juuri sitä pelitapaa, mitä haluamme, sanoi uransa ensimmäisen maaottelumaalin tehnyt Filipe Luis.

Ottelu oli Brasilialle karsintojen neljän. Ensin se hävisi Chilelle 0-2, voitti sitten Venezuelan 3-1 ja pelasi lauantaina Argentiinan kanssa tasan 1-1. Argentiina on myös aloittanut nihkeästi, mutta eilen se otti karsinnan avausvoittonsa, kun Kolumbia kaatui vieraissa Lucas Biglian osumalla.

Neljä parasta menee suoraan MM-lopputurnaukseen 2018 ja viideskin karsii vielä. Lohkoa johtaa neljän kierroksen jälkeen yllättäen Ecuador puhtaalla pelillä, kakkosena on yhdeksällä pisteellä Uruguay ja Brasilia nousi nyt kolmanneksi. Argentiina on kuudentena viidellä pisteellä neljästä ottelusta.