Brasilia lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina, mutta isäntien peli ei ole vielä vakuuttanut. Neymar on vakuuttanut, mutta Brasilia on ollut pitkälti hänen yksilösuorituksiensa varassa. Koko joukkueen pelaaminen pitää parantua, mikäli kultajuhliin aikovat kisansa päättää. Neljännesvälierässä Brasilia joutui Chilen kanssa todella ahtaalle ja ratkaisu tapahtui vasta rankkarikisassa.

Brasilian pelaajien henkinen kanttikin on melkoisella koetuksella, sillä paineet ovat todella kovat. Se näkyy jo kansallislaulujen kajahtaessa, kun tunteet purkautuvat kyynellätäkköinä pelaajien jalkoihin. Paineet sen kun kasvavat pelien edetessä ja ne voivat käydä liian suuriksi ja perjantaina ehkä on se ilta ja uskaliaat veikkaavat Kolumbiaa jatkoon.

Kolumbia on ollut vakuuttava ja voittanut kaikki ottelunsa näissä kisoissa. Se on ollut myös tasaisen tehokas ja neljässä ottelussa on syntynyt komeat 11 osumaa. James Rodriguez on aivan huikeassa kisaiskussa. Keskikenttäpeluri on iskenyt viisi maalia ja juossut siinä sivussa keskimääräisesti toiseksi eniten kilometrejä per matsi.

Nyt on peliliikkeen aika. Kolumbia vie maalirikkaan ottelun varsinaisella peliajalla 2-3.