Brasilian MM-kisojen A-lohko jatkuu tänään, kun avausottelunsa voittaneet isäntämaa Brasilia ja Meksiko kohtaavat Fortalezassa. Tämän pelin voittaja nousee jo kuuteen pisteeseen ja erittäin lähelle jatkopaikkaa.

Molempien maiden ensimmäistä MM-ottelua leimasivat kyseenalaiset tuomariratkaisut. Brasilia kukisti koko kisat avanneessa ottelussa Kroatian lukemin 3-1 Neymarin osuttua kahdesti ja Oscarin kerran. Joukkue sai todella helpon näköisen rangaistuspotkun, kun hyökkääjä Fred kaatui olemattoman kontaktin seurauksena. Lisäksi Kroatian maali 2-1 tilanteessa hylättiin, kun tuomari katsoi maalivahti Julio Cesarin joutuneen tilanteessa rikkeen kohteeksi.

Meksikon Giovani Dos Santosilta puolestaan hylättiin Kamerunia vastaan kaksi maalia virheellisten paitsioliputusten vuoksi. Oribe Peralta onnistui kuitenkin hyväksytysti, ja näin Meksiko voitti ansaitusti 1-0.

Brasilian huolenaiheena ottelun alla on aloituskokoonpanossa vasemmalla laidalla pelaavan Hulkin pelikunto. Hän loukkasi reittään Kroatia-ottelussa, eikä ole pystynyt harjoittelemaan sen jälkeen täysipainoisesti. Muuten joukkue on terve, ja aloittanee samalla kokoonpanolla kuin avausottelunkin.

Myös vakuuttavasti avausottelussa esiintynyt Miguel Herreran luotsaama Meksiko luottanee samoihin miehiin kuin Kamerun-ottelussakin, ellei satu viime hetken poisjääntejä. Kärjessä Dos Santos ja Peralta pelasivat niin vahvasti, että joukkueen tunnetuin pelaaja, Manchester Unitedin Javier Hernandez löytänee itsensä jälleen vaihtopenkin puolelta alkuvihellyksen kaikuessa.

Odotettavissa on ottelu, jossa isäntämaa Brasilia hallitsee palloa ja pakottaa Meksikon vetäytymään väkisin kuoreensa. Jos aktiiviseen ja korkeaan prässiin uskova Herrera ei jousta ihanteestaan, lukemat voivat olla selkeätkin. Joka tapauksessa Brasilia on selvä ennakkosuosikki ja tullee ottamaan kello 22.00 Suomen aikaa alkavasta ottelusta voiton.