Jalkapallon MM-karsinnat Suomen osalta alkavat keskiviikkona kotiottelulla Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Vierasjoukkueen ehdottomasti tunnetuin nimi on kärkimies Edin Dzeko, joka uskoo maansa uuteen nousuun pienen suvantovaihteen jälkeen.

Dzekon mukaan Bosnia ja Hertsegovinan miehistössä on käyty melkoinen sukupolvenvaihdos viime vuosina ja se on näkynyt väistämättä.

– Viitisen vuotta sitten olimme top20- tai ehkä jopa top10-maita Euroopassa. Siitä joukkueesta ei ole enää jäljellä kuin minä ja muutama muu. Nuorilla on kuitenkin paljon potentiaalia ja ehkä tarvitsemme vain vähän lisää aikaa ja tulemme taas, Dzeko sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Alkaako uusi nousu sitten jo keskiviikkona – toki huonosti bosnialaiset eivät varsinaisesti ole pelanneet. Dzekon mukaan tavoite keskiviikkona on voitto, mutta helpolla hän ei usko sen irtoavan.

– Tunnemme Suomen. He pelaavat aina tiiviisti joukkueena ja ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Suomi pääsi EM-kisoihin ja sinne pääsevä joukkue on ilman muuta aina hyvä joukkue, Dzeko totesi.

– Kovin hyviä muistoja Suomesta ei myöskään ole. Kesällä 2019 hävisimme täällä ja se oli ehkä ratkaiseva ottelu meidän kohdaltamme niissä EM-karsinnoissa.