Riikka Lehtonen ja Taru Lahti päättivät beach volleyn FIVB:n Gstaadin Major -turnauksen tappioon yhdysvaltalaiskaksikolle Brooke SweatLauren Fendrick.

Lukemiksi kirjattiin 21-19, 21-18. Suomalaisparin sijoitus Sveitsissä oli täten sama kuin viikko sitten Kroatian Porečissa, eli yhdeksäs. Samaan Major-tai Grand Slam -sijoitukseen Lehtonen ja Lahti ovat yltäneet urallaan aiemmin neljästi.

Ottelun alussa yhdysvaltalaispari repäisi vahvalla syöttöpelillä kolmen pisteen kaulan. Teknisen aikalisän jälkeen Lehtonen ja Lahti kuroivat eron kiinni. Muutamat syöttövirheet ja pehmeät ratkaisut käänsivät erän vastustajalle.

Toisen erän alku oli vastaavasti suomalaisjuhlaa. Eroa oli parhaimmillaan jo neljä pistettä, mutta yhdysvaltalaisten torjunta- puolustuspelit olivat astetta parempaa kuin Lehtosella ja Lahdella. Ottelu päättyi harmittavasti Taru Lahden syöttövirheeseen.

Gstaadista Lehtonen ja Lahti kuittasivat 360 FIVB:n rankingpistettä sekä mukavat 11 000 dollarin palkintorahat. Suomalaisparin kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Itävallan Klagenfurtissa pelattavalla kauden neljännellä Major -turnauksella.