Barcelonalla on puolustuspelaamisensa kanssa miettimistä. Gerard Pique on pitkään sivussa ja hänen roolinsa ensisijainen paikkaaja Clement Lenglet on osoittautunut perin virhealttiiksi. Ranskalaisen toilailu maksoi viikonloppuna tärkeät kaksi pistettä Barcalle.

Lenglet rikkoi viikonlopun Cadiz-ottelun loppuminuuteilla varsin vaarattomassa tilanteessa koko lailla turhaan Cadizin Ruben Sobrinoa ja vieraat pääsivät iskemään pilkulta tasoitusmaalin.

– Minusta se oli kyseenalainen tilanne, mutta rankkarin saattoi antaa. En ole varma kannattaako puolustajan riskeerata ja lähteä katkoon tuossa tilanteessa. Ehkä ei, Barca-luotsi Ronald Koeman muotoili diplomaattisesti Marcan mukaan.

Lenglet’n virheet ovat maksaneet pisteitä aiemminkin tällä kaudella, eikä hän ole onnistunut vakuuttamaan oikein missään vaiheessa.

Tässä valossa tuntuu oudolta, että talousvaikeuksissa oleva seura jatkoi ranskalaisen sopimusta ennenaikaisesti lokakuussa peräti kesään 2026 saakka. Lenglet’n sopimuksessa on käsittämätön 300 miljoonan euron ulosostopykälä eli mies tulee käytännössä nostamaan 5,7 miljoonan vuosipalkkaa Barcalta vielä yli viisi vuotta olivat esitykset sitten millaisia tahansa.