Entinen olympialuistelija ja maajoukkueen päävalmentaja Janne Hänninen oli pettynyt Pekka Koskelan ja Mika Poutalan suorituksiin pikaluistelun 500 metrin kilpailussa.

Pekka Koskelan sijoitus oli lopulta 17. ja Mika Poutalan vasta 29. Viime syksynä jääkiekon pariin valmentajana siirtynyttä Janne Hännistä tapahtunut ei valitettavasti yllättänyt.

– Totta kai se oli iso pettymys. Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut oikeastaan lupa odottaa paljon enempää. Pekka oli oikeastaan tämän hetken perustasollaan, mutta Mika oli selkeä pettymys, Janne Hänninen tiivisti.

Muun muassa neljä MM-mitalia urallaan saavuttaneen Koskelan koko kausi on ollut vaisu. Silti mieheltä odotettiin villeimmissä puheissa jopa mitalia.

– Minusta se oli liioittelua. Toki se olisi ollut Pekalle teoriassa mahdollista täysin kaikki peliin -suorituksella, mutta nyt ei oltu sitä lähelläkään.

Koskelan ensimmäinen startti epäonnistui hieman, mutta toinen oli jo parempi. Poutala pääsi hyvin vauhtiin molemmilla kerroilla, mutta molempien suomalaisten vauhti vain hyytyi. Yhtä syytä tähän on Hännisen mukaan vaikea antaa.

– Niin vain kävi. Siihen ei varmasti ole mitään yksiselitteistä syytä, moninainen asia. Minä en ole validi sanomaan mitään miten kisoihin valmistautuminen on paikanpäällä mennyt, kun en siellä ole. Vaikea sanoa, mikä meni pieleen.

Poutala ei osallistu keskiviikon 1000 metrin kilpailuun. Koskela saa tuolloin suomalaisista seurakseen Tommi Pullin.

– En usko, että mitali on mahdollinen sieltäkään. Toivon tietysti sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta tämän kaltainen suoritus on ehkä realistisempi.

Hollantilaiset putsasivat maanantain mitalipöydän totaalisesti nappaamalla kolmoisvoiton.

– Se kyllä yllätti. Olisin veikannut ketä tahansa heistä mitaleille, mutta en tietysti kaikkia kolmea, Hänninen hämmästeli.